Meğer dişi hayvanlar arasında da dayanışma varmış! Bakın dişi hayvanlar erkeklerini nasıl seçiyorlar

Meğer dişi hayvanlar arasında da dayanışma varmış! Bakın dişi hayvanlar erkeklerini nasıl seçiyorlar
Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma dişi hayvanlarla ilgili ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Uzmanlar, dişi hayvanların birbirine erkek seçmeyi öğrettiğini keşfetti.

Bilim insanları yaptığı yeni çalışmada hayvanlarla ilgili ilginç bir gerçeği keşfetti. Bahsi geçen çalışmada  dişi hayvanların ayırt edici özelliklere sahip erkekleri eş olarak seçmeyi diğer dişilerden öğrendiğini ortaya koydu. 

BİRBİRLERİNDEN DESTEK ALARAK EŞ BULUYORLAR 

Cinsel seçilim, uzun, desenli kuyruklar ve kanatlar gibi özelliklerin evrimini içeriyor. Örneğin erkek tavus kuşları etkileyici bir kuyruğa sahipken dişilerde böyle bir özellik mevcut değil.  Bu özellikler, hayatta kalma yeteneğini artırmak için değil, bir hayvanın eş bulma şansını artıracak şekilde evrimleşti. 

1199426-1037677820

 DİŞİLER OLDUKÇA SEÇİCİ 

Hayvanlar alemindeki birçok türde dişi seçici konumda olduğu ve erkeklerin dans veya kavga ederek dişiyi etkilemeye çalıştığı düşünülürse ayırt edici özelliklerin de erkeklerde ortaya çıkması şaşırtıcı değil.  Bir dişinin düşük kaliteli spermlere sahip bir erkekle çiftleşmesi, tam tersi duruma göre çok daha maliyetli. Zira erkekler hızla bir sonraki dişiyle çiftleşebilirken, dişiler yavruları dünyaya getirmek için bekliyor. 

NASIL EŞ SEÇTİKLERİ ORTAYA KONDU 

Bu durum, hayvanlar aleminde cinsel olarak seçilmiş çok sayıda erkek özelliğinin ve bazı çok seçici dişilerin ortaya çıkmasına yol açtı.  Şimdiye dek bilim insanları, erkekler arasındaki etkileşimlere odaklanırken, dişilerin evrimi şekillendirme biçimi çoğu zaman gölgede kaldı.

ABD'deki Florida Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılarsa bu durumu değiştirmek ve cinsel seçilim teorilerindeki bazı boşlukları doldurmak için dişilere odaklandı. Çalışmada genç dişilerin, daha deneyimli dişilerin eşlerini seçmesini izlediği ve bu şekilde nasıl bir eş seçeceklerini öğrendiği ortaya kondu.