Bu karede gördüğünüz denizin hazinesi! Fiyatı tam 14 milyon TL! Ne olduğunu öğrenince daha da şaşıracaksınız

Bu karede gördüğünüz denizin hazinesi! Fiyatı tam 14 milyon TL! Ne olduğunu öğrenince daha da şaşıracaksınız
Fotoğraf karesinde gördüğünüz cisim tam 500 bin dolar yani 14 milyon TL değerinde. Denizin hazinesi olarak adlandırılan parça İskoçya'da bir balıkçı tarafından bulundu. Milyonlarca TL değerinde olan bu parçanın ne olduğunu öğrenince daha da şaşıracaksınız.

İskoçya'da bir balıkçı tarafından bulunan balina kusmuğu aynı zamanda denizin hazinesi olarak adlandırılıyor. Milyonlarca TL değerinde olan bu parça balıkçıların göz bebeği haline geldi.  Doğa Tarih müzesine göre Ambergris'e "denizin hazinesi" ve "yüzen altın" adı veriliyor . Balina kusmuğu, Amber balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu bir maddedir. Kayayı andırır. Rengi siyah veya gri olabilen yanıcı ve çok değerli bir maddedir. Balinanın sindirim sisteminde üretilen bu madde, sivri ve sert cisimlerin bağırsaklarda kaymasını sağlar. 

Screenshot_2-10

KULLANILDIĞI YER ÇOK İLGİNÇ 

Büyük amber parçaları güzellik endüstrisinde kullanılmak üzere milyonlarca dolara satıldı. Üst düzey parfümcüler amber kullanır çünkü kokunun kişinin tenine yerleşmesine yardımcı olur.  9 kilogram ağırlığındaki parçanın değeri yaklaşık 500 bin dolar yani 14 milyon TL.