Bu karede gördüğünüz canavar değil! O bacakları olan tek deniz canlısı

Bu karede gördüğünüz canavar değil! O bacakları olan tek deniz canlısı
Kaliforniya'daki bir parkın kıyısına dünyanın en ilginç ve korkunç balığı olan derin deniz fenersi balığı karaya vurdu. Dünyada bacakları olan tek deniz canlısı olarak bilinen balığı görenler korkunç görüntüsü yüzünden canavara benzetti.

Dünyada nadir olarak görülen ve ilk görüldüğünde bilim dünyasını sarsan derin deniz fenersi balığı Kaliforniya'da karaya vurdu. Dünyadaki tek bacaklı deniz canlısı olan balık Kaliforniya Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı, tarafından bulundu. 

TEKRAR GÖZLEM ALTINA ALINDI 

Korkunç görüntüsü yüzünden bir canavarı andıran canlı görenleri ürkütürken her görüldüğünde bilim dünyasını heyecanlandırıyor.  Kaliforniya Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı, daha fazla araştırma yapabilmek için balığı kendi gözetimine aldı. 

Screenshot_8-16

SU ÜSTÜNDE ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR 

Park bu balıkların, özellikle de su üstünde çok nadir görüldüğünü ve neden kıyılarına vurduğunu bilmediklerini yazdı. Bu tür bir derin deniz canlısı parkı daha önce de ziyaret etmişti.

Park, "Sadece dişilerin kafasında, 915 metre kadar derinlikteki zifiri karanlık suda avını cezbetmek için yem olarak kullanılan, biyolüminesan uçları olan uzun bir sap bulunur" diye belirtti.