Bir yandan sevindiren bir yandan korkutan gelişme! 500'den fazlası denendi! Ölen hayvanlarınız yeniden canlanabilir

Bir yandan sevindiren bir yandan korkutan gelişme! 500'den fazlası denendi! Ölen hayvanlarınız yeniden canlanabilir
Çin'de bir firmanın yeni projesi hem sevindirdi hem de korkuttu. Şirketin 500'den fazla ölen hayvanı klonlayarak ölenlerin yerine aynısını getirdiği ortaya çıktı. Tüyler ürperten teknolojinin ücreti de dudak uçuklattı.

Çin'de bir firmanın ortaya çıkarttı teknoloji hem korkuttu hem de sevindirdi. Biyoteknoloji şirketi olan Sinogene ölmüş  ve köpeklerinin klonlanmasını isteyen müşterilerinin taleplerine yetişmeye çalışıyor. Şirket şu ana kadar 500'den fazla klon evcil hayvan üretmiş. 

t25_bakanlik-harekete-gecti-o-626

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TALEP YAĞIYOR

Dünyanın dört bir yanından evcil hayvan sahipleri, şirketin Pekin'deki merkezine dostlarının deri örneğini gönderiyor. Bir klonunu sipariş ediyor.Halihazırda sıvı nitrojenle dondurulmuş halde 4 binden fazla hayvana ait hücreler şirketin deposunda bekletiliyor.

ÜCRETİ DUDAK UÇUKLATTI

Klonlanmak istenen hayvana ait hücreler laboratuvar ortamında uygun bir yumurtaya yerleştiriliyor, sonrasında taşıyıcı olacak hayvanlara naklediliyor. Yeni doğan yavrulara, sahiplerine teslim edilmeden önce 3 ay boyunca klinikte bakılıyor. Şirket yetkililerine göre, klon hayvanlar, ölmüş ikizlerine yüzde 99.9 genetik benzerlik gösteriyor. Evcil hayvan klonlamanın maliyeti ise 50 bin dolar, yaklaşık 1 buçuk milyon Türk Lirası.