Banka tarafından hesabına yanlışlıkla 4 milyon TL yattı, aldığı cevapla şoke oldu! "Para sizde kalabilir"

Banka tarafından hesabına yanlışlıkla 4 milyon TL yattı, aldığı cevapla şoke oldu! "Para sizde kalabilir"
Banka hesabında 1 sterlini (34 TL) bulunan adamın hayatı, hesabına yanlışlıkla yatan 122.000 sterlin (Yaklaşık 4 milyon TL) ile bir anda değişti. Adama asıl şok ise bankadan geldi. Hatayı fark eden ve durumu bildiren adama, bankanın yanıtı "Para sizde kalabilir." oldu.

İngiltere'de eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Banka tarafından kendisine yanlışlıkla 122.000 sterlin verilen adama, bu paranın kendisinde kalabileceği söylendi. Sonrası ise hiç beklendiği gibi olmadı. İşte o ilginç olay...

Urslaan Khan isimli adam, Gatehouse Bank'ta bir tasarruf hesabı açtı. Buradan cari hesabına 200 sterlin aktarılması için otomatik ödeme talimatı veren adam, hiç beklemediği bir olayla karşılaştı.

Hesabında 1 sterlin bulunduğu için bu talimat gerçekleşmedi. Ta ki adam ödemenin gerçekleştiğini fark edip, transfer için kalan 199 sterlinin nerden geldiğini merak edene kadar.

Tasarruf hesabına bakan adam gördüğü miktar karşısında şaşkına döndü. 1 sterlini bulunan hesabında 122.000 sterlin gören Urslaan, paranın bankadaki başka bir müşteriye ait olduğunu ve yanlışlıkla kendi hesabına geçtiğini düşündü.

BANKADAN ALDIĞI YANITLA ŞOKE OLDU

Bankayı arayan adam, hesabına yüksek miktarda para yattığını ve hata yapmış olabileceklerini bildirdi. Ancak banka ona, paranın kendisine ait olduğunu ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

GERÇEK 24 SAATİN SONUNDA ANLAŞILDI

Yaşadığı ilginç olayı anlatan adam, "Parayı saklayacak olsaydım kimseye söylemezdim. Bankayı bu durumdan haberdar etmek için insiyatif aldım. Görüşme için bekletilmeme rağmen endişelenecek bir şey olmadığı konusunda temin edildim. Ne yazık ki hesabımda bir anda sihirli şekilde beliren ekstra para benim değilmiş. Banka hatasını ertesi gün fark etti. Bundan üzüntü duyuyorum." dedi.

1 günlüğüne zengin olan talihsiz adam, 'hatalarını fark etmelerinin 24 saat sürdüğünü' ve bu süre zarfında 'parayı bankadan başka bir hesaba aktarma' gücüne sahip olduğunu söyledi.

Parayı başka bir hesaba aktarmamakla doğrusunu yaptığını düşünen Ultraaslan, bu şekilde başı belaya giren pek çok insan olduğunu sözlerine ekledi.