2 metrelik 'canavarın' saldırısına uğrayan yaşlı adam, kabus dolu dakikaları anlattı! "Kafa kilidiyle beni yakalayıp..."

2 metrelik 'canavarın' saldırısına uğrayan yaşlı adam, kabus dolu dakikaları anlattı! "Kafa kilidiyle beni yakalayıp..."
Avustralya'nın Victoria eyaletinde yaşayan 74 yaşındaki Brian O'Donnell, çiftliğinde motosikletiyle dolaştığı sırada hiç beklemediği bir saldırıyla karşılaştı. 'Canavar' olarak nitelendirdiği 2 metrelik bir erkek kangurunun üzerine atlamasıyla büyük şok yaşayan adam, canını zor kurtardı. Yaşadığı kabus anlarını anlatan O'Donnell, "Kafa kilidiyle beni yakaladı. Üst pençelerini sırtıma geçirmişti. Benden uzaklaşana kadar onu yumrukladım" dedi.

Avustralya'da yaygın olan ve zaman zaman insanlara da saldırdığı görülen kangurular, bu kez 74 yaşındaki Brian O'Donnell isimli adama saldırdı. 

Çiftliğinde motosiklet sürerken, arkasından gelen erkek kanguruyu fark eden yaşlı adam bisikletiyle uzaklaşmaya çalışsada başarılı olamadı.

KIYAFETLERİNİ PARÇALADI, SOL BALDIRINI KESTİ

Arkasından gelen kangurunun üzerine atlamasıyla neye uğradığını şaşıran O'Donnell, kangurunun "kafa kilidi" (Kafasını arkadan yakalamak) olarak tabir edilen hareketinden kendisini kurtarmaya çalıştı. 

2 metrelik kangurunun saldırısından canını zor kurtaran yaşlı adamın, saldırı sırasında kıyafetleri parçalandı, sırt bölgesinde ve sol baldırında kesik oluştu.

Kangurunun saldırısında yaralanan O'Donnell, hastaneye giderek tedavi altına alındı.

"ÜST PENÇELERİNİ SIRTIMA DOLAMIŞTI"

ABC'ye yaşadığı korku dolu anları anlatan O'Donnell, "Onu görür görmez uzaklaşmaya başladım. Sonra bir baktım üzerimdeydi. Üst pençelerini sırtıma dolamıştı. Neredeyse onunla kafa kafayaydık." dedi.

Kanguruyu bir 'canavar' olarak niteleyen yaşlı adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni bırakıp, benden uzaklaşmasını sağlayana kadar onu yumruklamaya devam ettim. Daha sonra motosikletime atlayarak oradan uzaklaştım." 

ERKEK KANGURULARIN NEDEN SALDIRDIĞINI UZMANLAR AÇIKLADI

Uzmanlar, erkek kanguruların insanları aslında dişileriyle çiftleşmeyi uman diğer iri erkek kangurular zannettiğini ve bu tarz saldırılarda bulunduklarını söyledi.