Öğrenciye değil yola önlem aldılar!

Öğrenciye değil yola önlem aldılar!
Kadıköy’de bir okulun istinat duvarı uzun süredir çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Okul yönetimi, üzerinde anaokulu, kantin ve bahçe olan duvar yerine yola önlem aldı. Öğrenciler her teneffüs çökme tehlikesi olan duvarın üzerinde oyun oynuyor. Okul yönetimi, ‘Biz gerekli önlemi aldık. Kantini içeriye taşıdık. Aralık ayında ihalesi yapılacak. Ondan sonra yıkılacak’ diye savunma yaptı.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER

Kadıköy Kozyatağı’nda bulunan Cemal Diker İlkokulu’nun istinat duvarı yıllardır çökme riskiyle karşı karşıya. Okul yönetimi, çökme tehlikesi olan duvarın her tarafına ‘Çökme tehlikesi! Duvara yaklaşmayın’ tabelası astı ancak içeride hiçbir önlem almadı. Öğrenciler, anaokulu, kantin ve bahçe olan duvarın üzerinde her teneffüs oyun oynayarak adeta ölüme davetiye çıkarıyorlar! 1989 yılında yapılan okulun 2008 yılında güçlendirilmesi yapılmış ancak duvar o dönemde sağlam olduğu için dokunulmamış.

BİZ ÖNLEMİMİZİ ALDIK!

Okul yönetimi, çökme tehlikesi olan okulun istinat duvarı için gerekli olan önlemleri aldıklarını belirterek, ‘Bu sorun yıllardır sürüyor. Bizden önceki yönetim zamanında başlamış. Onlar başvuruları yapmış. Herhangi bir geri dönüş olmamış. Daha sonra okulun duvarı reklam panolarıyla kapatılmış. Biz bu panoları kaldırınca tehlikeyi fark ettik. Milli Eğitim Bakanlığı, Kadıköy Kaymakamlığı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli olan başvurularımızı yaptık. Bize son olarak söylenen Aralık ayında İl Özel İdaresi tarafından burasının ihalesinin yapılacağı söylendi. Biz hem içeride hem de dışarıda önlemlerimizi aldık. Şu anda öğrenciler için tehlike yok’ dediler.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 07.51.41

İÇERİDE HERHANGİ ÖNLEM YOK!

Okul yönetiminin ‘Biz içeride önlemimiz aldık’ dediği okulun bahçesinde herhangi bir önlemin alınmadığı ortaya çıktı. Master Haber’den Ercan Öztürk, teneffüs aralarında öğrencilerin çökme tehlikesi olan istinat duvarında oyun oynadıklarını görüntüledi. Duvarın çökme tehlikesine karşı ne bir şerit, ne de bariyer kurulmuş. Tehlikeye karşı sadece okulun kantinini içeriye taşıyan okul yönetiminin, kantin etrafında da önlem almadığı gözlemlendi.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 07.51.43 (1)

"BU OKUL YIKILSIN!"

Bir veli, www.şikayetvar.com isimli siteye şu şikayeti yapmış: ‘İstanbul -Kadıköy Cemal Diker İlkokulu 27 Eylül 1989 tarihinde yapılmıştır. 2008 tarihinde ise güçlendirme yapılmıştır. ( 14 sene önce ) Aslında daha önce yıkım kararı çıkmış ama güçlendirmeye karar verilmiş. ( Okul küçüleceği için ). Yaşadığımız büyük deprem acısından sonra hepimiz yaşadığımız binaları en doğal hakkımız olarak sorguluyoruz ve bu binalara güvenmek istiyoruz. Çocuklarımız evlerinden daha çok vakit geçirdikleri okulları ile ilgili olarak da bu bilgilere sahip olmak istiyoruz. Cemal Diker İlkokulu deprem yönetmenliğine uygun olup olmadığı ile ilgili denetiminin yapılmasını rica ederim.’

WhatsApp Image 2023-10-03 at 07.51.44