Yeşil sahalarda bu da oldu! Bitiş düdüğü çalındıktan sonra atılan gol sayıldı! Ortalık bir anda karıştı

Yeşil sahalarda bu da oldu! Bitiş düdüğü çalındıktan sonra atılan gol sayıldı! Ortalık bir anda karıştı
Feriköyspor ile İfaspor arasında oynanan Amatör Lig maçında hakem bitiş düdüğünü çaldı. İki takım oyuncuları da soyunma odasına hareket ederken maçın hakemi ‘Korner atışını tekrarlanacak’ diyerek atışı yeniden yaptırdı. Kullanılan korner atışı golle sonuçlanınca ortalık karıştı. İfaspor idarecileri itiraz etseler de sonuç değişmedi ve maç Feriköyspor lehine 2-1 sonuçlandı. İfaspor idarecileri TFF Hukuk Kurulu’na ‘Kural hatası’ başvurusu yaptı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Feriköy Stadı’nda Feriköyspor ile İfaspor arasında oynanan Amatör Lig maçında sahalarda ender görülen hakem tartışması yaşanıyor. 1-1 devam eden maç sonuna 8 dakika eklendi. Uzatmaların son dakikasında yaşanan korner atışıyla birlikte hakem düdüğü üç defa çalarak maçı 1-1 bitirdi. Ancak maçın orta hakemi yan hakemin kendisini uyarmasıyla birlikte korner atışını tekrarlanacağını söyledi. İfaspor Futbol Şube Sorumlusu, ‘Hocam düdüğü üç defa çaldınız maç bitti. Yeniden başlatamasınız’ uyarısı yapsa da korner atışı tekrarlandı. Tekrarlanan korner atışı golle sonuçlanınca saha bir anda karıştı. İfaspor kural hatası yapıldığı gerekçesiyle TFF Hukuk Kurulu’na başvuru yaptı.

TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ YOK

Master Haber’e konuşan İfaspor Futbol Şube Sorumlusu Okay Çörtlek, hakem hatasının bugüne kadar eşi ve benzerinin olmadığını söyledi. Çörtlek, ‘Sahada 90 dakika mücadele eden sporcularımızın alınteri gasp edilmiştir. VAR sistemi bizde uygulanmıyor. Uygulansa da penaltı, gol veya kırmızı kart kararları inceleniyor. Korner atılırken müdahale edilmedi. Korner kullandıktan sonra hakem düdüğü çaldı. Yan hakemin bir şeyler söylemesinden sonra korner tekrarlanacağını söyledi. İki takım soyunma odasına giderken tekrar saha çağırdılar. 18 yıl futbol oynadım. Böyle bir kararla ilk defa karşılaşıyorum. Herkes aynı durumu yaşadı. Biten maç tekrar başlatılamaz. Videoyu kanıt olarak sunduk. TFF Hukuk Kurulu’nun kararını bekliyoruz’ diye konuştu.