UEFA katliama sus pus! Rusya'ya aslan kesilmişlerdi, İsrail'e 3 maymunu oynuyorlar

UEFA katliama sus pus! Rusya'ya aslan kesilmişlerdi, İsrail'e 3 maymunu oynuyorlar
2022 yılının ilk aylarında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının hemen ardından Rus takımlarını Avrupa maçlarından men eden UEFA, İsrail'e karşı 3 maymunu oynuyor. Gazze'de yaşanan katliamları görmezden gelen UEFA, Rusya'ya uyguladığı yaptırımları İsrail takımlarına karşı uygulamadı ve sessiz kaldı.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte harekete geçen UEFA, Rus futbol takımlarını 2022-2023 sezonunda Avrupa maçlarından men etmiş ve ülkeye yönelik yaptırım kararları almıştı. 

İsrail'in günlerdir Gazze'de yaptığı katliamlara dünyadan büyük tepkiler gelirken, İsrail dün insanlık tarihine kara leke olarak geçecek bir saldırıya imza attı. Gazze'de bir hastaneyi vuran İsrail, birçoğu çocuk olmak üzere 500 kişiyi öldürdü.

Gelişmelere rağmen sessiz kalmayı tercih eden UEFA, İsrail takımlarına karşı henüz bir girişimde bulunmadı. 

Rusya'ya karşı yaptırım kararı alan ancak İsrail'e karşı sessiz kalmayı tercih eden UEFA, bu tutumuyla ikiyüzlülüğünü açıkça ortaya koydu. 

NE BİR KINAMA NE BİR TEPKİ!

UEFA, İsrail'e karşı herhangi bir yaptırım veya men cezası vermemesinin yanı sıra, dünkü hastane katliamıyla ilgili kınama ya da bir tepki mesajı yayımlamadı.

Öte yandan UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde Kosova ile İsrail arasında 15 Ekim'de oynanması planlanan maç ertelendi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Kosova ile İsrail arasında 15 Ekim'de yapılması planlanan maç, İsrail yetkililerinin milli takımlarının yurtdışına çıkmasına şu anda izin vermemesi nedeniyle erteledi." ifadeleri kullanıldı.

UEFA, İsrail'deki mevcut güvenlik durumu nedeniyle gelecek birkaç hafta içinde ülkede yapılması planlanan tüm maçları ertelemişti.