Türkiye maçı öncesi Hırvatistan'da sürpriz gelişme! Milli takıma veda etti

Türkiye maçı öncesi Hırvatistan'da sürpriz gelişme! Milli takıma veda etti
EURO 2024 elemeleri D grubu 7. maçında Türkiye, bu akşam Hırvatistan'a konuk olacak. Kritik maç öncesi ev sahibi takımda sürpriz gelişmeler yaşandı. Yıldız futbolcu kampı terk ederek Milli takımı bıraktığını açıkladı. İşte Türkiye maçı öncesi Hırvatistan'da yaşananlar...

Hırvatistan-Türkiye maçı öncesi ev sahibi takımda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Forvet hattında 3 oyuncusu forma giyemeyecek olan Hırvatistan, son kozu olan yıldız golcüsünün Milli takıma veda ettiğini duyurmasıyla yıkıldı. İlk sınavını verecek olan Vincenzo Montella, rakip takımdaki gelişmeyle büyük şok yaşadı. İşte Hırvatistan'da yaşananlar...

Bruno Petkovic ve Andrej Kramaric’in yanı sıra sakatlığı nedeniyle kanat oyuncusu Ivan Perišic'in de forma giyemeyeceği Hırvatistan'da milli takımın en skorer isimlerinden olan Kramaric de sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.

Hırvatların elde kalan tek forveti Marko Livaja idi... Ancak son hafta yaşanan gelişmeler Hırvatistan'ı zora soktu.

Hajduk Split'te forma giyen Livaja, teknik direktör Zlatko Dalic'in UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Türkiye ve Galler ile oynayacakları karşılaşmanın aday kadrosunda yer alıyordu. Geçen sezon oynanan Hırvatistan Kupası finalinin ardından, Hajduk Split forması giyen Livaja'nın davranışları rakip takım taraftarlarını çileden çıkardı. Bu olaydan sonra da milli takım antrenmanında bir taraftarla tartışan Livaja'nın bu hareketi bardağı taşıran son damla oldu.

MİLLİ FORMAYA VEDA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Sakatlık şoklarının üstüne Hırvatistan'a bir kötü haber de Marko Livaja'dan geldi. Ölüm tehditleri aldığını ifade eden 30 yaşındaki Marko Livaja, milli formaya veda ettiğini açıkladı. Livaja, kamp yaptıkları stadın önünde 'Umri Livaja' (Livaja’ya ölüm) pankartlarını görünce ayrılık kararı aldı.

Oyuncu, veda kararını şu açıklamayla duyurdu:

''Bu duyurudan önce Hırvatistan Futbol Federasyonu'na bilgi verdiğim gibi milli takımımdan uzun süre düşündükten sonra ayrılmaya karar verdim. Milli takımda geçirdiğim süre ve oyuncu kimliğim için antrenörlerime ve ekibime minnettarım. Katar'da aldığım bronz madalya ve takım arkadaşlarım arasında oluşan atmosferin de kalbimde her zaman özel bir yeri olacağını düşünüyorum. Büyük başarımızın tüm ülkede hüküm süren sevinci olarak, vatanım için gösterdiğim her performanstan gurur duyuyorum. Odak ve pozitifliğin oyunculara yöneltilmesini istiyorum, umarım önümüzdeki önemli maçları huzur içinde ve gerginlik olmadan karşılarlar. Desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve milli takıma şimdi ve gelecekte içtenlikle mutluluk ve başarılar diliyorum.''

HIRVATİSTAN'IN İLERİ UCUNDA KİM GÖREV YAPACAK?

Tüm bu yaşananların ardından gözler bu akşam oynanacak karşılaşmaya çevrildi. Vicenzo Montella yönetiminde ilk resmi sınavına çıkacak milli takımımız için Hırvatistan'daki kaotik durum büyük bir şans. Önemli gol ayaklarından yoksun şekilde sahaya çıkacak Hırvatlarda teknik direktör Dalic, ilk 11'i belirleme konusunda güçlük yaşıyor.

"YENİ OYUNCULARIM İÇİN FIRSAT"

Maç öncesi Opus Arena'da açıklamalarda bulunan Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic, "Kilit bir maç, ona göre hazırlanıyoruz. Bazı zorluklar olacak. Bazı oyuncularımız yok, biraz baskı altındayız. İki önemli forvetimiz yok, onların eksikliklerini hissediyoruz ama böyle düşünmek istemiyorum yeni oyuncularım var, bu onlar için bir fırsat. Baskı altında kalmak istemiyoruz, yarın kazanmak istiyoruz. Üç puanı istiyoruz. Gol atmak önemli, zamanı önemli değil. Acele etmeyelim, dikkatli oynayalım, sabırlı olalım ve 3 puanı alalım" dedi.