İngiliz spiker ağzından kaçırdı! İsmail Yüksek Premier Lig yolcusu mu?  

İngiliz spiker ağzından kaçırdı! İsmail Yüksek Premier Lig yolcusu mu?   
İsmail Yüksek’in A Milli Futbol Takımı’mızın Hırvatistan maçındaki performansı Avrupa devlerinin ilgisini çekti. İsmail’i anlata anlata bitiremeyen ünlü İngiliz spiker Premier Ligi detayını verdi: "İsmail Premier Lig'e ne zaman gelecek?"

A Milli Futbol Takımımız, Montella yönetimindeki ilk maçı olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde çok önemli bir galibiyete imza attı. Milli takımımız deplasmanda Hırvatistan'ı Barış Alper Yılmaz'ın golüyle 1 - 0 mağlup etti. Millilerimiz, 13 puana ulaştı ve maç fazlasıyla D grubunda liderlik koltuğuna oturdu.

Hırvatistan karşısında en çok konuşulan ise İsmail Yüksek’in performansı oldu. İsmail’in sergilediği müthiş futbol Avrupa’nın devlerinin dikkatini çekti. Avrupa basını İsmail’in Modric, Brozovic ve Kovacic’i adeta sahadan sildiği yorumlarında bulundu.

İSTATİSTİKLERİ ALTÜST ETTİ 

İsmail Hırvatistan mücadelesinde 8 kez top kaptı. Bu rakam rakip takımın tamamından fazla oldu. İsmail ayrıca 16 kez ikili mücadele kazandı. Bu da yine Luka Modric, Marcelo Brozovic ve Mateo Kovacic üçlüsünün toplamından daha fazlaydı. Kaptığı 8 topla Euro 2024 elemelerinde bir maçta en yüksek sayıya ulaşan oyuncu olan İsmail ayrıca elemelerde bir maçta hem 15+ ikili mücadele hem de 10 sahipsiz top kazanan ilk oyuncu oldu.

Henüz 24 yaşında olan genç futbolcunun bu performansı dünyanın da dikkati çekti. İngiliz Sky Sport kanalında maçı anlatan Dave Kingston milli futbolcuyla ilgili “İsmail Yüksek ne zaman Premier Lig’e gelecek merak ediyorum. Tek başına Hırvatistan orta sahasını yok etti. Hırvatlar bu gece rüyalarında 16 numaralı kırmızı beyaz bir forma görecekler” yorumunda bulundu. Sezon başında Bayer Leverkusen’in 10 milyon Euro’luk önerisi Fenerbahçe tarafından kabul edilmezken İnter ve Napoli’nin de ilgilendiği İsmail’in taliplerinin artması bekleniyor.

İSMAİL YÜKSEK KİMDİR?

Türk futbolunun parlayan yıldızı İsmail Yüksek Fenerbahçe ve A Milli Futbol takımındaki performansı ile herkesi büyülüyor. Peki İsmail Yüksek kimdir? İsmail Yüksek kaç yaşında? İsmail Yüksek hangi takımlarda oynadı? İşte İsmail Yüksek ile ilgili detaylar…

İsmail Yüksek, 26 Ocak 1999 tarihinde Bursa şehrinde doğmuştur. Futbol kariyerine yıllar önce Bursaspor altyapısında başlayan İsmail Yüksek, ön libero pozisyonunda gösterdiği yetenekleriyle adından söz ettirmiştir. Şu anki kulübü ise Süper Lig'de mücadele eden Fenerbahçe'dir.

İLK KARİYERİ

İsmail Yüksek'in futbol macerası, Bursa şehrindeki altyapı kulüplerinde başlamıştır. 2012 yılında Bursaspor'un altyapısına dahil olan İsmail, futbol yeteneğini geliştirmeye devam etmiştir. Ardından farklı altyapı kulüplerinde de deneyim kazanarak kariyerine şekil vermiştir.

GÖLCÜK SPOR'DA PROFESYONEL OLDU

Profesyonel futbol kariyerine 2018 yılında Gölcükspor'da adım atan İsmail Yüksek, burada gösterdiği performansla dikkat çekmiştir. Fenerbahçe kulübü, genç yeteneği transfer ederek Süper Lig düzeyindeki futbol kariyerine yükselmesine destek olmuştur. Ayrıca kiralık olarak görev aldığı Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor gibi kulüplerde de önemli deneyimler kazanmıştır.