Bakan Şimşek tepki göstermişti! İlk açıklama Dursun Özbek’ten geldi…

Bakan Şimşek tepki göstermişti! İlk açıklama Dursun Özbek’ten geldi…
Masterhaber.com’un gündeme getirdiği üç büyük kulüp başkanının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şişmşek’i ziyareti ile ilgili Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten açıklama geldi. Özbek “Şimşek’i ziyarete gittik. Ziyarette konu kulüplerin mali yapısıydı. Kulüplerin gerekli, gereksiz bir harcama içinde olduğu algısı var. Biz iyi transferler yapıyoruz. Kulüplerin Avrupa’daki kulüplerle mücadele etmesi için bu gerekli” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i geçtiğimiz hafta Perşembe günü ziyaret etmişti. O ziyaretin detaylarına masterhaber.com'dan Kenan İSPİR ulaşmıştı.  Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten kulüplerin ödediği vergilerle ilgili indirimi ve bankalar birliği ile ilgili taleplerini iletmişti.  

Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Dursun Özbek vergi indirimi istedikleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tepkisiyle karşılaştı. Bakan Şimşek’in “Biz ekonomimizin refaha kavuşması için tasarruf tedbirleri alırken, vatandaşımızdan ÖTV, MTV gibi ek vergilerle fedakarlık beklerken böyle bir talebe nasıl evet derim.” yanıtını verdiği öğrenildi.

DURSUN ÖZBEK'TEN ZİYARET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: MALİ SIKINTILARI DİLE GETİRDİK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek masterhaber.com’un gündeme taşıdığı ziyaret ile ilgili açıklama yaptı. Ziyarette kulüplerin mali sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Özbek şunları söyledi.

Bankalarla imzalanan Finansal Yeniden Yapılandırma anlaşmasından çıkmak istiyoruz. Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Ertuğrul bey ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyarete gittik. Hep şunu söylüyorum, bu ziyarette konu kulüplerin mali yapısıydı. Bu mali yapının nasıl düzeleceği, kulüplerin rahat finansal yapıya kavuşması konusu vardı. Etraflıca tartışıldı.

"İYİ TRANSFER YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Şöyle bir algı var; kulüplerin gerekli, gereksiz bir harcama içinde olduğu algısı var. Galatasaray olarak buna cevap vermek zorundayız. Biz iyi transferler yapıyoruz. İyi transferler yapmak, iyi bonservis, iyi maaşlarla mümkün oluyor. Kulüplerin istenen başarıları yakalaması için, Avrupa’daki kulüplerle mücadele etmesi için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunların biri buydu, Bakan bey ile konuştuğumuzda. Diğer konu da daha önce yapılan yapılandırma anlaşmasında esnetilmesi konusu vardı. Bakan ile müzakere ettik. Galatasaray olarak, bu yapılandırma anlaşmasından çıkmak istiyoruz. Projelerimizi başkana anlattık. Şu anda elimizi kolumuzu bağlayan bu yapılandırma anlaşmasından çıkma arzusu olan tek kulüp, Galatasaray. Geçmişte faydalı olduğu, bugün geldiğimiz bu ortamda kalmamıştır. Biz yapılandırma anlaşmasından çıkmayı hedefe koymuştuk. Çok kısa sürede yapılandırma anlaşmasından çıkacağız”