A Milli Takımımız, Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup etti

A Milli Takımımız, Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup etti
EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında A Milli Takımımız, Hırvatistan'a konuk oldu. Ay Yıldızlılar, karşılaşmada Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu mücadelesinde Zlatko Dalic'in ekibi Hırvatistan ile Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Takımımız, İngiliz hakem Anthony Taylor'un düdük çaldığı maçta Osijek şehrindeki Opus Arena'da karşı karşıya geldi.

Vincenzo Montella yönetiminde ilk sınavını veren Ay Yıldızlılar, nefes kesen 90 dakikadan Barış Alper Yılmaz'ın attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Mücadeleci ve hırslı oyunuyla alkış toplayan milliler, Hırvatlar'ın 7 maçlık galibiyet serisini bitirirken liderliği de güçlü rakibinden devraldı.

Maç milli takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

LİDERLİĞİ GERİ ALDIK!

Türkiye ile Hırvatistan grupta ikinci hafta karşılaşmış ve maçı Hırvatlar 2-0 kazanmıştı. Deplasmanda tek golle 3 puanı kapan Ay Yıldızlılar, 13 puanla liderliği güçlü rakibinden devraldı. 7 maçlık galibiyet serisi sona eren, 1 maç eksiği bulunan Hırvatistan ise 10 puanla 2. sıraya geriledi.

İLK 2 SIRA DİREKT KATILACAK

2024 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Grubun diğer maçında ise yarın Letonya ile Ermenistan karşılaşacak. Galler ise yedinci maç gününü bay geçecek.

OPUS ARENA'DA İLK MİLLİ MAÇ

Hırvatistan Milli Takımı, Opus Arena'daki ilk milli maçına Türkiye karşısında çıktı.

Açılışı Haziran 2023'te yapılan NK Osijek kulübünün stadı, Hırvatistan'ın en yeni ve modern stadı konumunda. Stadyum 13 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip.

Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetti.