Resmen ilan edildi: TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu! Hatay’da dengeler nasıl değişecek?

Resmen ilan edildi: TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu! Hatay’da dengeler nasıl değişecek?
Eski Mili futbolcu Gökhan Zan, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Zan, İYİ Parti’den 27 Aralık 2023’te istifa etmişti. Gökhan Zan'ın adaylığı sonrası Hatay'da dengelerin nasıl değişeceği ise merak konusu oldu.

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski futbolcu Gökhan Zan oldu. Zan, TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda Sera Kadıgil ve Barış Atay ile birlikte açıklama yaptı.

TİP İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Sera Kadıgil, gelişmeyi kamuoyu ile paylaşırken "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" ifadesini kullandı.

Zan, adaylığıyla ilgili ilk açıklamasında kenti bilimin ışığında yeniden ayağa kaldırmaya niyetli olduğunu söyledi.

LÜTFÜ SAVAŞ’A ÇAĞRI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi.

Yıkımın sorumlularından biri olarak görülen mevcut büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren Zan, bu noktada dikkati çeken sözler sarf etti:

CHP'YE: “KABUL EDİLEMEZ, YAPMAYIN”

"İlk çağrım Sayın CHP yöneticilerine, deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket, enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızı, insanımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın. İkinci çağrım ise Lütfü Savaş’adır. Gelin değerli halkım, çekilin ve Hatay İttifakı’nın etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Buradan tüm Hatay halkına, hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim. Açıklıkla söylüyorum, bizim halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur.

“HALA HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL”

Sayın Erkan Baş, deprem suçlarını kabul etmeyen halkımızı seçeneksiz bırakmayacağını söylemişti. Bugün o sözü tutuyoruz. An itibariyle kenti akılın ve bilimin rehberliğinde ayağa kaldırmaya niyetli herkesi birlikte yürümeye başlayacağız.

Eğer bu yanlıştan dönülürse, halkımızı yalnız bırakmamak ve yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım ve hazırız. Hala hiçbir şey için geç değildir. Ben hayatımı savunarak kazandım futboldan dolayı. Şimdi de canım Hatay'ı savunmaya talibim. Hatay'da Asi Nehri geçer, ama rantı geçirmem, adam kayırmayı hiç geçirmem."

TİP'TEN 'GÖKHAN ZAN' PAYLAŞIMI

Zan'ın adaylığı TİP'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu.

Paylaşımda "Hatay'ı savunacağız! Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!" ifadeleri kullanıldı.

ZAN, İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, 22 Mart 2023’te İYİ Parti’den Hatay milletvekili aday adayı oldu ancak kazanamamıştı.

Zan, İYİ Parti’den 27 Aralık 2023’te istifa etmişti.

Kaynak:Master Haber