Meclis'te Yeni Yasama Yılı başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz

Meclis'te Yeni Yasama Yılı başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz
TBMM'de 28. Dönem 2. Yasama Yılı başlıyor. Yeni yasama dönemini açan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırı girişimiyle ilgili, "Teröristlerin 1 Ekim'i seçmesi manidardır. Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz. Terörle mücadele kararlıkla sürecek" ifadelerini kullandı.

TBMM'de yeni yasama dönemini açan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırı girişimi ve yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE ASLA TERÖRÜN GÜNDEMİNE TESLİM OLMAZ"

Ankara'daki terör saldırısı girişimi hakkında konuşan Kurtulmuş, "Terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz. Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir." dedi.

"DARBE ANAYASASI'NDAN KURTULMALIYIZ"

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kurtulmuş, "TBMM bir darbe anayasası olan 1982 anayasasından kurtulmak zorundadır. Yeni bir anayasanın hazırlanması için olağanüstü bir gayret göstereceğiz. Bu anayasa sivil, katılımcı ve milli bir anayasa olmak zorundadır. Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Yeni anayasa ile cumhuriyet taçlanmalıdır. Yeni Anayasa'nın tartışma yeri, doğru zemini şüphesiz TBMM'nin bizatihi kendisidir. Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır."  ifadelerini kullandı.