Karabat'ın gizemli çantasının sırrı ne?

Karabat'ın gizemli çantasının sırrı ne?
CHP’de 4 - 5 Kasım’da yapılacak kurultayda adeta delege avı yaşanıyor. Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği “Değişimciler” kendilerine yakın milletvekillerini il il dolaşması için görevlendirdi. İl kongresine katılan Karabat’ın elindeki çanta ise dikkatlerden kaçmadı. Parayla delege satın alma iddialarının tartışıldığı bir ortamda Karabat’ın çantayı hiç bırakmaması, hatta divan kurulu masasında otururken bile, çantanın üstüne eline koyması şüpheleri güçlendirdi. 

masterhaber.com / Özel Haber

CHP’de 4 - 5 Kasım’da yapılacak kurultayda adeta delege avı yaşanıyor. Değişim grubunun adayı olarak mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkarılan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği “Değişimciler” kendilerine yakın milletvekillerini il il dolaşması için görevlendirdi. Günlerdir parti içinde tartışılan, “Parayla delege satın alma” iddiaları ise büyük rahatsızlık yarattı. Kendisi Tokat’lı olan, İstanbul’dan milletvekili seçilen Özgür Karabat’ın hafta sonu yapılan Erzurum kongresinde görevlendirmesi tartışmaları beraberinde getirdi. İl kongresine katılan Karabat’ın elindeki çanta ise dikkatlerden kaçmadı. Parayla delege satın alma iddialarının tartışıldığı bir ortamda Karabat’ın çantayı hiç bırakmaması, hatta divan kurulu masasında otururken bile, çantanın üstüne eline koyması şüpheleri güçlendirdi. 

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ VEKİL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın çantası partinin kongreye gideceği süreçte tartışmaların odağına oturdu. Hafta sonu yapılacak olan İstanbul il başkanlığı seçimine odaklanılan CHP’de ilk kez tartışmalı bir süreç yaşanıyor. Masterhaber’e konuşan üst düzey bir partili, “Tüm parti İstanbul kongresine odaklandı. Ancak değişim grubu Türkiye’nin 81 ilinde yapılan kongrelere direk veya en direk müdahale için olağanüstü bir çaba gösterdi. Milletvekilleri farklı illerde görevlendirildi. Örneğin İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş Kütahya’da, Tokat’lı İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Erzurum’da, Edirne Milletvekili Baran Yazgan Bilecik, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Erzurum’da görevlendirildi. Değişim grubunu destekleyen 50’ye yakın milletvekili ile eski yeni parti meclisi üyeleri il il dolaşarak delege avına çıktılar. 

GİZEMLİ ÇANTA MERAK KONUSU OLDU 

Bu tartışmalar sürerken İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Özgür Karabat 3 gün önce Erzurum kongresine katıldı. Karabat’ın elindeki çanta dikkatleri çekti. Ne ayakta dururken ne de otururken o çantayı elinden hiç düşürmemesi gözlerden kaçmadı. Karabat’ın bırakmak istemediği gizemli çantasının içerisinde ne olduğu partililer arasında merak konusu oldu.     

WhatsApp Görsel 2023-10-04 saat 12.30.07_ad372307

BÖYLESİ TARTIŞMALI, PARA İDDİALARININ HAVADA UÇUŞTUĞU BİR KURULTAY GÖRMEDİM 

CHP’de PM ve MYK’da da görevler yapan eski bir milletvekili masterhaber’e şunları anlattı;” Yaklaşık 15 kurultay yaşadım ve bizzat içinde oldum. Bu kadar şaibenin, parayla satın alma iddialarının konuşulduğu kurultayı ilk kez yaşıyorum…” 

BU ÇALIŞMA VE AZİM GENEL SEÇİMDE VERİLSEYDİ CHP ON KEZ İKTİDAR OLURDU

Delege kafalamak,  il başkanı, kurultay delegesi olmak için verilen mücadelenin onda biri genel seçimlerde verilseydi CHP 10 defa iktidar olmuştu. Geçmişte de parti içinde demokratik mücadeleler yaşanırdı ancak bu seferki çok kirli şaibeli yürütülüyor.”

WhatsApp Görsel 2023-10-04 saat 12.30.06_f6f87c24