Kabaktepe haklı ama...

Kabaktepe haklı ama...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bulgurlu’daki kupon arazisini satışa çıkarınca AK Parti’den tepkiler yükseldi. İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe, ‘İGDAŞ neyi ödemedi de kupon arazileri satıyorlar’ açıklaması yaptı. Haklıydı da… Kamunun kaynaklarını reklama, tanıtıma harcayanların belediye mülklerini satmasına tepki göstermemiz gerekiyor.


Ercan Öztürk / Analiz

Bunu yaparken parti ayrımının yapılmaması gerekiyor. Yüz bin adet hediye termos alan Pendik Belediyesi’nin borçlarından kurtulmak için iki değerli arazisini satışa çıkarmasına da aynı tepkiyi vermemiz gerekiyor. Yüz bin termosa kendi adını yazdırıp kamunun parasıyla reklamını yapanlardan hesap sormamız gerekiyor. AK Partili Pendik Belediyesi. Yayalar mevkiinde bulunan konut imarlı arazisini 11 Ekim’de 106 milyon muhammen bedelle satışa çıkardı. Aynı belediye 4 Ekim’de de yine konut imarlı başka bir kupon arazisini satacak. Bu arsa için belirlenen muhammen bedel 74 milyon lira oldu.

Reyting rekorları kıran Masterchef programında dakikalarca ekranlarda kalarak yine kamunun parasıyla reklamını yapan MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da darboğazdan çıkmanın yolunu mülk satışında bulmuş. Yılmaz, değişik köylerde bulunan arsa vasfındaki 18 taşınmazı 4 Ekim’de satışa çıkarıyor. Silivri Belediyesi’nin bu satışlardan 300 milyon lira gibi bir gelir elde etmesi hedefleniyor. Kendi reklamı için ödenen paraları arsa satışıyla karşılayacak olan Yılmaz’ı tebrik etmek gerekiyor...!

Dedik ya bu satışlara parti veya belediye ayrımı yapmadan sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de borçlarından kurtulmak için mülklerine sarılmış durumda. Mansur Yavaş yönetimindeki ABB, Çankaya’da bulunan toplam 32 bin metrekare alana sahip olan üç kupon arazisini 12 Ekim’de 420 milyon liradan satışa çıkaracak.

Niğde Belediyesi 6-7-8 Ekim’de çok önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Gastronomi festivali için yurt dışından, yurt içinden çok sayıda davetli Niğde’ye akacak. Bu davetlilerin ulaşım ve konaklama masrafları belediye tarafından karşılanacak. Üstelik bu davetlilere dağıtılacak hediyeler de cabası... Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Elma Festivali, Dondurma Festivali, Doğa Festivali yaparak Niğde’ye milyonlarca turist gelmesini sağlıyor.. Bunun da belediyeye bir maliyeti olacaktı doğal olarak… Niğde Belediyesi 10 Ekim’de 32 milyon muhammen bedelle altı adet dükkanını satılığa çıkardı. Gastronomi festivalinin bitiminden sadece iki gün sonra yapılacak olan satıştan gelecek para Niğde Belediyesinin borçları için harcanacak…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şarj sorunu yaşayan vatandaşları için harekete geçmiş. Sanırım başkanlarının Ankara’ya yürüyüşünü takip ederken binlerce telefonlarının şarjı bitmiş olacak ki belediye powerbank almaya karar vermiş. Evet Bolu Belediyesi 10 bin adet powerbank alacak. Hediye olarak dağıtılacak olan bu powerbankler üzerinde Bolu Beyi Tanju Özcan’ın ismi olacak.

Gelin hep birlikte kamunun parasıyla reklamını yapanlara karşı sesimizi yükseltelim.. Gelin hep birlikte kamunun parasıyla adlarını hediyeler üzerine kazıyanlar için Ankara’ya yürüyelim. Ne dersiniz?