İmamoğlu'ndan lüks otelde delege suiti

İmamoğlu'ndan lüks otelde delege suiti
CHP’de İstanbul il kongresine sayılı günler kala delegelere beş yıldızlı otelde sıkı markaj geldi. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, delegeyi ikna etmek için bir otelin süit odasını kapattı. İstanbul 3. bölge pazar, 2. bölge pazartesi, 1. Bölge delegeleri de salı günü için İBB makam özel kalemden aranıp LCV’li yemeğe davet edildi. Delegelerin 'bu masraflar nerenin bütçesinden karşılanıyor" şeklinde rahatsızlığını dile getirdiği konuşuluyor.

Ercan Öztürk / Master Haber 

Özgür Çelik ile Cemal Canpolat arasında 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak il başkanlığı yarışından önce delegeyi ikna etme turları hız kazandı. Delege Borsası söylentilerinin ayyuka çıktığı şu günlerde İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan çok konuşulacak bir hamle geldi. 

Bu akşam itibarıyla İBB Özel Kalem Müdürlüğü’nden delegelere bir çağrı yapıldı. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kalamış’ta bulunan Wyndham Oteli’nin en üst katında süit bir oda kiraladı ve burada bölge bölge delegeleri ikna etmeye çalışacak. 660 İstanbul delegesinin neredeyse yarısına hakim olan İmamoğlu’nun delegeyi nasıl ikna edeceği ise merak ediliyor.

Öte yandan İmamoğlu'nun Wyndham Otel’de yapacağı görüşmeler dört gün sürecek.

196 DELEGE İSTANBUL’DAN

İl kongreleri tamamlandıktan sonra CHP’de kurultay süreci başlamış olacak. Ankara’da yapılacak olan Kurultay’da 1200 delege yeni genel başkanı belirleyecek. İstanbul’u bu kurultayda 196 delege temsil edecek. İmamoğlu’nun olası bir genel başkan adaylığında İstanbul delegesine hakim olabilmek için her yolu deneyeceği konuşuluyor.

ÖZEL KALEMDEN DELEGELERE MESAJ

5 yıldızlı, lüks otellerde delege avı”

İstanbul 3. bölge pazar, 2. bölge pazartesi, 1. Bölge delegeleri de salı günü için İBB makam özel kalemden aranıp LCV’li yemeğe davet edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kaleminden İstanbul’daki tüm delegelerin aranıp başkanın özel davetlisi olarak  yemeye çağrıldığı öğrenildi.

Delegelerden “Bu masraflar nereden karşılanıyor” tepkisi

Bazı delegeler “CHP’de bugüne kadar bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kongre seçimlerine bu denli müdahil olduğu görülmedi. Bu masraflar nerenin bütçesinden karşılanıyor” şeklinde tepki gösterdiği belirtildi.

Katılım röntgeni çekiyor

Ekrem İmamoğlu bir yandan da kimlerin katılıp kimlerin katılmayacağını görerek delegenin röntgenini çekiyor.