'Delege borsası' Kartal Belediyesi'nde istifa getirdi! Mali İşler müdürü işe alımlara isyan etti!

'Delege borsası' Kartal Belediyesi'nde istifa getirdi! Mali İşler müdürü işe alımlara isyan etti!
Kartal Belediyesi Mali İşler Müdürü Oğuzhan Dumlu, delege yakınlarının peş peşe işe alınması üzerine ‘Bu mali tablo sürdürülemez’ diyerek görevinden istifa etti. Dumlu’yu istifaya götüren süreçte 90 kişinin işe alındığı, ilk belirlemelere göre  bunların 25’inin direk  delege yakını olduğu ortaya çıktı. Kayıtlara göre mahalle delege seçiminin başladığı temmuz ayıyla ilçe delege seçimlerinin olduğu Eylül ayının 15’ine kadar 90 kişinin işe alındığı belirlendi.

Ercan Öztürk / Master Haber 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongresi öncesi adeta delege borsası kuruldu. İstanbul’da çok sayıda delege yakının belediyelerde işe alınmasına ilk tepki Kartal’dan geldi. Kartal Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Oğuzhan Dumlu mahalle ve ilçe delege yakının belediyede işe başlatılmasına ‘Bu mali tablo sürdürülemez’ diyerek istifa etti. Uzun yıllardır bu görevi sürdüren Dumlu, istifasının ardından belediyede düz memur olarak görev yapmaya devam edecek.

15 EYLÜL’DE İSTİFASINI SUNDU!

Kartal Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Oğuzhan Dumlu ilk olarak toplu iş sözleşmelerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in sendika yöneticileriyle yaptığı pazarlığa karşı çıktı. Başkan Yüksel ardından da söz verdiği çok sayıda delege yakınını belediyede işe başlatınca ikili arasındaki ipler tamamen koptu.  Master Haber'den Ercan Öztürk'ün özel haberine göre Altınok Öz döneminden beri aynı görevi sürdüren Dumlu 15 Eylül’de Başkan Yüksel’e istifasını sundu. Dumlu’nun yerine aynı birimde memur olarak görev yapan Serdar Sevinç getirildi.

TEMMUZ AYINDAN EYLÜL AYINA KADAR 90 KİŞİ İŞE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan kongre sürecinde ilk olarak Temmuz ayında mahalle delege seçimlerine start verildi. Mahalle delege seçimlerinin başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi’nde işe alımlar başladı. Kulaktan kulağa mahalle delegelerinin belediyede işe alındığı da konuşulmaya başladı. Kayıtlara göre bu süreçte ilk olarak 45 mahalle delegesi yakınının bir birine yakın tarihlerde belediyede işe başladığı görüldü. İlçe delege seçimlerinin başladığı Ağustos ayının 28’inden Eylül ayının 15’ine kadar da 45 kişinin daha işe alındığı görülüyor. İşe alım tarihlerinin aynı gün veya bir sonraki gün olması dikkat çekti.

"HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA!"


Mahalle delege seçimleri öncesi Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in bizzat delegeye baskı kurması tabanda tepki çekmişti. CHP il ve ilçe hukuk komisyon üyesi Avukat Gökmen Dumlu sosyal medyadan “Kartal belediye başkanımızın ve efradının her mahallede yarın yapılacak olan örgütümüzün delege seçimlerine doğrudan etki edecek uğraşlar içine girdiğine inanmak istemiyorum… Şayet bu şekilde davrandıkları tespit edilirse herkes sonucuna katlanmak zorundadır…Halep oradaysa arşın burada!!! Ne dedik; “nerede bir at pazarlığı nerede kişisel menfaat ile hareket görürsek namus sözümdür bunun hesabını Cumhuriyet Halk Partisi örgütü adına sormak boynumun borcudur” diye yazmıştı.


İLK KAVGA MAHALLE SEÇİMLERİNDE BAŞLADI

Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile ilgili tartışmalar ilk olarak mahalle delege seçimlerinde patlak verdi. Bir partili delege seçimlerinin iptal edilmesi için dilekçe verdi. İtiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "CHP Kartal ilçe Başkanlığı’na, Petroliş Mahallesi delege seçimleri 30 Temmuz Pazar günü bütün kamu imkanları kullanılarak ve partilileri kamuya ait büfelerde işten çıkarma söylentileri ile gidilen adaletsiz delege seçimlerinde partimizin genel başkanımızın ve ilçe il başkanlıklarımızı kamuoyu önünde küçük düşürülmesine, usulsüzlük haberlerinin de dikkate alınarak seçimlerin İptal edilmesini talep ediyorum. Yapılan seçimde İ. T. hanımefendiye kapalı zarf içerisinde ‘Bunu direkt at içeride uğraşma!’ diye verilmeye çalışıldığını kabul etmemesi üzerine suratları düşerek yanından ayrıldığını İ. T.'nin yaşadığı bu olayı A. G.'de birebir şahittir. İşte bu seçimin baskı ve tehdit ortamında gerçekleştiğinin açık göstergesidir. Zaten sandıktan çıkan neredeyse iki yüze yakın zarfın kapaklarının aynı şekilde yapışık olması yöneticilerimizin de dikkatini çekmiştir. İşte bu nedenle oy sayımı esnasında gösteren kamera kayıtlarının da incelenmesi gerekmektedir. Belediye çalışanlarının ve tarafsız insanların birçoğunu bu şekilde oy kullandırıldığını ve seçimin şaibeli olduğunu, hasseden seçimlerin sonuçlarını doğrudan etki ettiğini tespit etmiş bulunmaktayız. İ.T. ve A.G. olayı yaşayan üyelerimizdir. İlgili seçim usulsüzlüklerinin soruşturması adına İ.T. ve A. G.'nin de tanıklıklarına şifahen başvurulmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim."