CHP'de 'kapının önüne koyacağım' tartışması! Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi

CHP'de 'kapının önüne koyacağım' tartışması! Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı "Kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım" açıklaması partide yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Özgür Özel yanıt verdi. Özel, "Kimin genel başkan olacağına CHP üyelerinin yetkilendirdiği delegeler karar verecek." diyerek vaadini açıkladı.

4-5 Kasım'da yapılacak 38'inci Olağan Kurultayı öncesinde CHP'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, tüzükle ilgili değişiklikler yapacağını ve kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları parti içinde yeni bir tartışma başlattı. CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yanıt verdi.

CHP Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

“TÜZÜKLE İLGİLİ İŞARETLER VERDİ”

Dünden itibaren bir tartışma var. Basın mensupları da ilettiler. “Tüzük değişikliği ne olacak? Tüzük meselesine nasıl bakıyorsunuz?” Çünkü, Sayın Genel Başkan hem tüzük kurultayını üç hafta sonraya bıraktı hem bir kez daha ertelenmesi çok konuşuluyor hem de dün tüzükle ilgili işaretler verdi.

Partinin ve Türkiye’nin sorunlarına nasıl baktığımızı tutum belgesinde ifade ettik. Bu belgenin ilerleyen sayfalarında tüzük değişikliği önerilerimiz var. Bu önerileri, örgütü çok iyi bilen arkadaşlarımız yazdılar.

"GENEL BAŞKAN 'KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIM' DİYOR AMA..."

Dün Genel Başkanımız bazı ifadeler kullandı tüzükle ilgili. Yüzde 80’i bunun içinde var. Ama biz kimseye bizim belgemizden bir şey kopyaladınız demeyiz. Çünkü biz, bizim olsun diye değil, örgütün olsun, partinin olsun daha iyi olsun diye önerdik.

Genel Başkan seçildiğim taktirde bu Genel Başkan’ın üyeler tarafından seçilmediği son seçim olacak. Burada birinci madde bu. CHP’nin Genel Başkanı’nı bütün üyeler seçecek.

Özgür Özel, 4 Kasım’da genel başkan olduğunda 5 Kasım’da yeni parti meclisi oluştuğunda, üç hafta sonra tüzük kurultayı yapılacak ve tutum belgesindeki önerilerin tamamı hayata geçirilecek.

Ama örneğin Sayın Genel Başkan diyor ki “Kurultayı yapacağız, kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım.” Birincisi, kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeleri karar verecek.

Kurultaydan sonra tek sesliliğe ihtiyaç var, bunu bütün delegelerimiz zaten sağlayacak. Kurultayda bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakındandır. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil; baba evinin kapılarını açmayı vadediyorum.

[related-posts id="1107" color="bg-primary"][/related-posts]