CHP'de İstanbul savaşı: “Canpolat’ın listesini yırtıp fotoğraf çekin” 

CHP'de İstanbul savaşı: “Canpolat’ın listesini yırtıp fotoğraf çekin” 
CHP’de Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi parti içinde çekişmeyi hat safhaya çıkardı. Değişimcileri temsil eden İmamoğlu ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu İstanbul’da adeta delege üssü kurdu. Gazeteci Zafer Şahin katıldığı televizyon programında İmamoğlu’nun delegeler ile Emirgan Köşkü’nde görüştüğü, değişimcilerin delegelere Cemal Canpolat’ın listesini yırtmaları halinde karşılığını alacakları vaadinde bulunduğunu iddia etti.

CHP’de gözler 8 Ekim Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi’ne çevrildi.  İstanbul İl Başkanlığı Kongresi’nde il başkanlığı için eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik yarışacak. Partide Canpolat, “genel merkezin adayı” olarak nitelendirilirken, Çelik’e genel başkan adayı Özgür Özel’in yanında yer alan “değişimciler” destek veriyor.

Kongreye günler kala rekabet kızıştıkça değişimciler ve genel merkezciler arasında yaşanan rekabette ilginç iddialar ortaya atılıyor. Gazeteci Zafer Şahin ülketv’de katıldığı programda ilginç iddialarda bulundu. Şahin şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu kendisine imza vermeyen delegeleri Emirgan korusundaki tarihi köşkte belediye tesisinde kabul ediyor, Kemal Bey tüm adamlarını İstanbul’a yollamış durumda. Kendisi de gidip geliyor. 

Cemal Canpolat’ın listesini yırtın

Cemal Canpolat, biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı. Gelen bilgi, şöyle bir şey yapacaklarmış. Delegelere deniliyor ki kabine gir, oyunu kullan Cemal Canpolat’ın listesini yırt, öbür listeye oy verdiğini fotoğraf çek, karşılığını alacaksın. Genel Merkez bu nedenle kabine telefonla girmeyi yasaklayacak. İmamoğlu’nun da Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık koltuğunda oturması halinde ben aday olmayacağım dediği de gelen bilgiler arasında…