CHP'de gözler İstanbul'da! Değişimciler mi, genel merkez mi?

CHP'de gözler İstanbul'da! Değişimciler mi, genel merkez mi?
CHP'de 5 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi en kritik seçim olan İstanbul İl Kongresi başladı. Cemal Canpolat ve Özgür Çelik'in yarışacağı kongrede, değişimciler Çelik'e, genel merkez ise Canpolat'a destek veriyor.

CHP'de gözler İstanbul'daki kongreye çevrildi. Kongrede, eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Canan Kaftancıoğlu'nun yerine İstanbul İl Başkanı olmak için yarışacak.

İl başkanlığını devredecek Kaftancıoğlu, Çelik’e karşı Cemal Canpolat’ı destekliyor. 

GENEL MERKEZ CANPOLAT'A DESTEK VERİYOR

Kaftancıoğlu ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Zeynel Emre ve Yunus Emre, ile 28 Mayıs Seçimleri’ne kadar Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Oğuz Kaan Salıcı ve ilçe seçimlerinde ağırlığını hissettiren Battal İlgezdi de Canpolat için çalışıyor.

Son ana kadar “Genel Merkezcilerin” adaylık potasında olan eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel ile eski İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyar da geçtiğimiz günlerde, aday olan Cemal Canpolat’la birlikte fotoğraf verdiler ve bu yarışta birlikte oldukları mesajını kamuoyuna ilettiler.

'DEĞİŞİMCİLER' İSE ÇELİK'İN ARKASINDA

“Değişimcilerin adayı” olarak görülen Özgür Çelik’in arkasında ağırlıklı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partinin ağır toplarından Erdoğan Toprak bulunuyor.

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi üyesi Gökhan Zeybek de Çelik’in arkasında olan isimler arasında yer alıyor.

TARAFLAR KONGREYİ NASIL GÖRÜYOR?

Cemal Canpolat cephesi seçimden emin. 656 delegenin oy kullanacağı kongrede dengenin 290-350 kendi lehlerinde olduğunu söylüyorlar.

25 ilçe başkanının katılımıyla adaylığını açıklayan Özgür Çelik cephesi ise 40 oy önde olduklarını belirtiyor.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu kadar kafa kafaya giden kongreler genelde seçimden 24 saat önce değil kongre günü şekilleniyor.