CHP İstanbul İl Kongresi gergin başladı! Salonda karşılıklı yuhalaşmalar

CHP İstanbul İl Kongresi gergin başladı! Salonda karşılıklı yuhalaşmalar
Cemal Canpolat ve Özgür Çelik'in yarıştığı CHP İstanbul İl Kongresi gergin başladı. Değişimciler ile genel merkezin adayını destekleyen partililer karşılıklı tezahüratla birbirlerine sataştı. Master Haber muhabiri Ercan Öztürk kongreden gelişmeleri canlı aktarıyor. İşte tüm gelişmeler...

CHP'de 5 Kasımda yapılacak kurultay öncesi en kritik seçim olan İstanbul İl Kongresi, saat 10.00 itibarıyla başladı. Eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in yarıştığı kongrede değişimciler Çelik'e, genel merkez ise Canpolat'a destek veriyor. Kongreyi canlı takip eden Masterhaber, gelişmeleri saniye saniye aktarıyor. 

İlçe teşkilatları sabah saatlerinde İstanbul İl Başkanlığına salona gelerek, salonda yerlerini aldı. Adayları desteklemek için gelen üyelerin salonu tıka basa doldurduğu gözlemlendi.

Salonda, değişimciler ve genel merkezciler arasında grup grup kulisler devam ediyor.

KAFTANCIOĞLU'NU PROTESTO ETTİLER

Değişimci bir grup, koltuğu devredecek olan Canan Kaftancıoğlu'nu protesto etti. 

SALONU TERK ETTİLER

Genel merkezciler, konuşma almaya hazırlanan Ekrem İmamoğlu'nu salondan dışarıya çıkarak protesto etti.

İMAMOĞLU İCRAATLERİNİ ANLATTI

Yarım saate yakın konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmaları sürekli gençler tarafından kesildi. İmamoğlu konuşmalarının büyük bir bölümünde 4 yıldır görev yaptığı İBB’deki icraatlarını anlattı. İmamoğlu, "İç Parti olarak konuşmamız gerekenler var. Bu ülkenin geleceği için bu zor durumlardan bir an önce kurtulmak zorundayız. Parti yönetimine eleştiriyi saldırı olarak yorumlamak doğru değildir." dedi.

İmamoğlu’nun bu ifadelerinin ardından Genel Merkez yanlısı grup salonu "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atarak İmamoğlu aleyhine sloganlar attı. İmamoğlu taraftarları ise "Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla Genel Merkez taraftarlarının sloganlarını bastırdı. 

Ardından salon gerginleşince Divan Başkanı Çetin Soysal “Sayın Başkan konuşmamızı toparlayalım” diyerek salonu sakinleştirdi.

İmamoğlu konuşmasını art arda 10 defa “Gençler İstanbul’u kazanacağız. İstanbul’u kazanacağız” diyerek salonu coşturdu. İmamoğlu’nun konuşma ses tonu bir hayli yüksek.

İmamoğlu, ”2024’te İstanbul’u, 2028’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağız” dedikten sonra yine genel merkez taraftarları “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” diyerek İmamoğlu aleyhine sloganlar attı.

ÖZGÜR ÇELİK'İN KARARGAHI: SABAHA KADAR DELEGE PAZARLIĞI YAPTI

CHP İstanbul İl Kongresi'nde Cemal Canpolat ile yarışan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in, Taksim Hill'de sabaha kadar delege pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. 

Otelde özel görüşmeler yapan Çelik,  dört gün önce tuttuğu odada kurultay sabahına kadar görüşmeler yaptı.

MÜSLÜM SARI'DAN SERT ELEŞTİRİ

PM üyesi Müslüm Sarı, değişimcileri sert bir dille eleştirdi. "Tek suçlu Kılıçdaroğlu mu?" diyerek sözlerine başlayan Sarı, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkan yardımcıları olacak belediye başkanları kendilerine özeleştiri yaptılar mı? Herkes sütten çıkmış ak kaşık gibi. Daha seçim ertesi sabahı “değişim” istemeleri normal mi? Millet ittifakının parçaları, siz kendinize özeleştiri yaptınız mı? Partinin oyu sürekli aynı. Bunu eleştirelim. Partinin oyunu arttırmak için neler yapmamız gerektiğini tartışalım. Biz bunu eleştirdik. Sesimizi yükseltirken bugün değişim isteyenler sesini çıkarmıyordu. Soruyorum size ne değişti? Değişim tutarlı olmaktır. Değişim samimi olmaktır. Statükonun parçası olanlar değişimin parçası olamazlar." 

LİSTE TARTIŞMASI 

Oylama öncesi hazırlanan delege listeleri tartışma çıkardı. Cemal Canpolat tarafından hazırlanan kurultay delege listesiyle, başkan yardımcıları listeleri delegelere gösterildi. Ancak Özgür Çelik tarafından hazırlanan liste oylama öncesi gösterilmedi. Yaşanan tartışmada listeyi görmek isteyen Buğra Taşkın Özer’e de liste gösterilmedi.

ESENYURT KIRILDI!

Esenyurt’u temsil eden delegelerde kırılma yaşandı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sürece müdahale etmesine kızan 25 delege Özgür Çelik tarafına geçti.

İNANILMAZ PARALAR SAÇILIYOR

CHP eski milletvekillerinden İlhan Cihaner de bir konuşma yaptı. Cihaner delegelerle ilgili yapılan pazarlıklara ilişkin ”İnanılmaz reklam çalışmaları yapılıyor. Delege pazarlıkları için paralar saçılıyor. Seçimleri bu arkadaşların cinlikleri kaybettirdi” dedi.

TEKİN: FİFTY FİFTY

Eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, salona girerken çok sayıda partili büyük ilgi gösterdi. Master Haber’e konuşan Tekin, “İki adaya da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın” dedi. “Seçim sonucu ne olur? sorusuna “ortada görüyorum. fifty fifty” şeklinde yanıt verdi.

BALKONDA TARTIŞMA 

38’nci İstanbul Kongresinde aday olan Özgür Çelik’le Cemal Canpolat isimleri anons edildiği sırada balkonda bulunan gruplar arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Canpolat ile Çelik el ele sahneye çıktı. İlk sözü alan Çelik, “Hepinizi sükunete davet ediyorum. Lütfen sloganları durduralım gençler. Sonuç ne olursa olsun kıymetli başkanımla bu salondan el ele kol kola çıkacağız. Siz gençlerle buradan el ele kol kola çıkacağız. Hep birlikte iktidar sloganları atacağız. Hepiniz CHP’nin değerlerisiniz. Lütfen konuşmaları kesmeyelim. Hepinizi sakinliğe davet ediyorum” dedikten sonra mikrofonu Cemal Canpolat’a verdi. Canpolat da “Burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayıdır. Cumhuriyet Halk Partisi geleneğini bilmek gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partili olmayanlar bilmezler bunu. Dışarıda medyaya servis yapmak isteyenlere barış içerisinde bir arada kol kola sarılarak çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine sahip çıkacaksınız” dedi.