Cemal Canpolat'ın listesinde 'Berkin Elvan' ve 'Deniz Gezmiş' detayı! İşte o listeler...

Cemal Canpolat'ın listesinde 'Berkin Elvan' ve 'Deniz Gezmiş' detayı! İşte o listeler...
CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresi liste savaşına dönüştü. Delegelerin oyunu almak için değişimciler ile genel merkezciler yönetim listesi yarışına girerken, Özgür Çelik ve Cemal Canpolat’ın listeleri belli oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı’nı belirleyecek olan kongre başlamasıyla birlikte gerginliklere sahne oldu. Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği değişimcilerin adayı Özgür Çelik ile Genel Merkez’in desteklediği Cemal Canpolat kıyasıya yarışıyor. Her iki adayın destekçileri delegelere yöneticilik vaadiyle liste yarışına girdi.

Kurultay sonucunda 196 kurultay delegesi,40 asil 40 yedek il yöneticisi, 9 asil 9 yedek il disiplin kurulu listesi oluşacak. Listeyi iyi yapan ipi göğüsleyecek. Bu nedenle kongrede değişimciler ve genel merkezciler hummalı bir şekilde liste hazırlıyor.

Kurultay delege listesi ile il yönetimi listesini iyi yapan kongreyi alacak.

İŞTE İKİ ADAYIN LİSTELERİ...

Kıyasıya yarışın sürdüğü kurultayda, Cemal Canpolat'ın listesi belli oldu. Listede, Berkin elvan’ın babası Sami Elvan ve Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de yer aldı. İşte o liste...

İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği değişimcilerin adayı Özgür Çelik'in listesi...

ÇETİN SOYSAL İKİ LİSTE DE VAR

CHP İstanbul İl Kongresi'nde divan başkanı seçilen Çetin Soysal'ın her iki listede de olduğu görüldü.

BAŞKANLAR FERAGAT ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren belediye başkanları (Ali Kılıç, Battal İlgezdi, Muammer Keskin, Şükrü Genç, Şerdil Dara Odabaşı, Kemal Deniz Bozkurt) delegelere yer açılması için delegelikten feragat etti.

Ancak Değişimcilere destek veren Rıza Akpolat, Kemal Çebi, Gökhan Yüksel ise Özgür Çelik’in listesinden kurultay delegesi olarak yer aldı.

DELEGEYE HEMŞERİ  MARKAJI

CHP’deki delege savaşı adeta satranç müsabakasına söndü. Canpolat ve Çelik’in listesine giremeyen delegelere sıkı markaj yapıldı. Kongreye verilen arada küskün olan delegeleri ikna edilmek için hemşeri derneklerinin ileri gelenleri devreye sokuldu. Master Haber’e konuşan üst düzey bir CHP’li, “ Şu anda hemşeri dernekleri listeye giremeyen delegeler için harekete geçti. Listeye giremeyen delege nereliyse o ilin ileri geleni devreye sokuluyor. Evet şu anda ilginç şeyler oluyor. İki tarafta saf değiştirenler var” diye konuştu.