AK Parti'de büyük gün geldi çattı! Yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı A takımını belirleyecek

AK Parti'de büyük gün geldi çattı! Yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı A takımını belirleyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde AK Parti bugün saat 10.00'da MKYK toplantısı yapacak. Toplantıda yerel seçim öncesi Erdoğan A takımını belirleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğin AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün saat 10.00'da gerçekleşecek. Ankara Spor Salonu'nda yapılacak kongrede Cumhurbaşkanı A takımını belirleyecek. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın yakından takip ettiği toplantının teması ise "Türkiye Yüzyıllı" olacak. 

A TAKIMI BELİRLENECEK

Kongre öncesi kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) için kurmaylarınca hazırlanan 250 kişilik taslak listedeki isim sayısını 75'e indirdi. Taslak listenin oluşturulmasında yasama, yürütme ve parti dengesinin gözetildiği belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlık ve 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekilliği görevi alamayan kurmaylarını parti yönetiminde değerlendireceği ifade ediliyor. Dünyanın da yakından takip edeceği kongrede Ak Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak isimler belirlenecek. Ak Parti'nin A Takımı'nın belirlenmesiyle birlikte yerel seçim startı verilecek.

PARTİLERE DAVET GÖNDERİLDİ

Ak Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için Türkiye'deki birçok siyasi partiye davet gönderildi. Dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den on binlerce kişinin katılması beklenen kongre için CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi ve HÜDA-PAR da davet edildi.