Cumhurbaşkanı'ndan AK Parti kongresinde önemli açıklamalar! Yerel seçim öncesi emekli ve memura müjde verdi

Cumhurbaşkanı'ndan AK Parti kongresinde önemli açıklamalar! Yerel seçim öncesi emekli ve memura müjde verdi
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için toplandı. Toplantı öncesi konuşmasında yerel seçimler için "Kapı kapı dolaşacağız" diyerek kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın İsrail'e saldırısını da değerlendirdi. Her iki tarafa da itidal çağrısı yaptı. Erdoğan memur ve emekliye de müjde verdi.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında "Hep ileri" diyerek kongreyi başlatırken,  yerel seçimler için "Kapı kapı dolaşacağız" dedi. Erdoğan ayrıca İsrail'in savaş durumu çağrısını da değerlendirdi. Her iki tarafı da itidale davet etti. İlk kabineden sonra müjdelerimizi açıklayacağız diyen Erdoğan, emekli ve memura da müjdeyi verdi. 

CUMHUBAŞKANI: TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN HEP İLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti  4. Olağanüstü Büyük Kongresi toplantısı başlamadan önce açıklamalarda bulundu.  "Bugün çok özel bir gün. Bugün istisnai bir gün. Bugün partimiz için müstesna bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz." ifadelerinde bulundu.  "Toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik içinde ihya ettik." d,yen Cumhurbaşkanı "Bakın burada sandalyeler havada uçuşmuyor. Burada muhabbet var." dedi.

Ekran görüntüsü 2023-10-07 110355

YENİ YÜZLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yüzlere işaret ederek "Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz" dedi. 

"6'LI MASADAN PARLAMENTODA KİMSE VAR MI?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

14-28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifaki olarak hamdolsun büyük bir zaferle başardık. 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Milli iradeye gölge düşürmedik. İhanet edenler olmadı mı oldu. Onlar yoluna biz yolumuza. Onlar burada da dikiş tutturamayacaklar. Milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. 

6'lı masa dediler 16'lı masa dediler 116'lı masa dediler ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı 6'lı masa!

YEREL SEÇİM MESAJI: KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Türkiye'yi hedefleriyle buluşmakta kararlıyız. Aba altından soğa gösterenlere prim vermiyoruz. Bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz.

Yerel seçimlere hazırlanacağız. 31 Mart'ta AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemeye hazır mıyız? 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? 

AK PARTİ KONGRESİNDE DUYGUSAL ANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kongresinde duygusal anlar yaşadı. Annesiyle birlikte yer aldığı afişi gören Erdoğan uzun uzun baktı. Afişte "Öyle bir evlat yetiştirdin ki binlerce evladın da oldu" yazısı yer aldı.
 

Ekran görüntüsü 2023-10-07 123039

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
 

"BU SEVDA KADER ORTAKLIĞI OLAN NECİP BİR MİLLETİN SEVDASIDIR"

Uğruna varlığımızı adadığımız bu sevda, Düzce’nin, Edirne’nin, Elazığ’ın, Erzincan’ın, Erzurum’un, Eskişehir’in, Gaziantep’in, Giresun’un, Gümüşhane’nin, Hakkâri’nin, Hatay’ın sevdasıdır. Kalbimizde sönmeyen bir ocak gibi tüten bu sevda, Iğdır’ın, Isparta’nın, İstanbul’un, İzmir’in, Kahramanmaraş’ın, Karabük’ün, Karaman’ın, Kars’ın, Kastamonu’nun, Kayseri’nin, Kırıkkale’nin sevdasıdır. Dilimize destan olan bu sevda, Kırklareli’nin, Kırşehir’in, Kilis’in, Kocaeli’nin, Konya’nın, Kütahya’nın, Malatya’nın, Manisa’nın, Mardin’in, Mersin’in, Muğla’nın, Muş’un sevdasıdır. Su gibi, ekmek gibi, aş gibi aziz bildiğimiz bu sevda, Nevşehir’in, Niğde’nin, Ordu’nun, Osmaniye’nin, Rize’nin, Sakarya’nın, Samsun’un, Siirt’in, Sinop’un, Sivas’ın sevdasıdır. Bize haysiyetli, basiretli, hamiyetli ve asil bir millet olduğumuzu hatırlatan bu sevda, Şanlıurfa’nın, Şırnak’ın, Tekirdağ’ın, Tokat’ın, Trabzon’un, Tunceli’nin, Uşak’ın, Van’ın, Yalova’nın, Yozgat’ın, Zonguldak’ın sevdasıdır.

Gönül coğrafyamızı kucaklayan bu sevda, Lefkoşa’dan Karabağ’a, Saraybosna’dan Sarı Irmak’a, Medine’den Semerkant’a, Kudüs’ten Kazan’a,Alp Dağlarından Altay Dağları’na,Adriyatik’ten Afrika’nın ortalarına kadar. Gerisinde binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet kardeşliği ve kader ortaklığı olan necip bir milletin sevdasıdır. Bu yüce sevdayı gönlünün en mutena köşesinde taşıyan siz değerli kardeşlerimi bir kez daha muhabbetle selamlıyorum.

Kuruluşundun bugüne AK Parti’nin temsilcisi olduğu sevdaya, davaya, yürüttüğü çalışmalara, verdiği mücadeleye destek olan, katkı sağlayan, fedakârca sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacağız, deprem riski olan yerleri yeniden ihya edeceğiz. 

LGBT'Yİ TANIMIYORUZ

Biz LGBT tanımıyoruz. Cumhur İttifakı olarak tanımıyoruz. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere müsade etmeyeceğiz.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere bütün bunlara kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. “Bir gece ansızın gelebiliriz” ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.

HAMAS'IN İSRAİL SALDIRISI: TÜM TARAFLARI İTİDALE DAVET EDİYORUZ

Bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye gerilimi daha tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

''İŞÇİ VE EMEKLİLERİMİZE YENİ MÜJDELER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız. Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin…

EMEKLİ MEMURA MÜJDE
İnşallah bu yıl sonuna doğru, özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra müjdemizi açıklayacağız.

"TÜRKİYE’NİN BU NOKTADAN GERİYE DÖNÜŞÜ ASLA OLMAYACAK"

Siyasi ikballeri uğruna etnik köken, mezhep ve meşrep üzerinden milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanlar, boşuna uğraşmasın.
Bölgesel ve küresel denklemlerin anahtar ülkesi haline gelen Türkiye’nin, bu noktadan geriye dönüşü asla olmayacaktır. Bizim dilimiz artık sadece “Yüksel ki yerin bu yer değildir; dünyaya gelmek hüner değildir” mısralarını terennüm edecektir.

"ENGEL OLAMAYACAKSINIZ"

Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum: Büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı'nın yükselişine engel olamayacaksınız. Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet birikiminin inkişafına engel olamayacaksınız. Mazlumların ahıyla çınlayan yeryüzünün adalet ve merhametle yeniden dirilişine engel olamayacaksınız. İnsanlığın ortak sesi haline dönüşen hak ve hakkaniyet mücadelemizin yayılışına engel olamayacaksınız. Dünyada asırlardır süren sömürge ve zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Çünkü Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Çünkü Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye’nin ortak aklı AK Parti, kadroları ve müktesebatıyla dimdik ayaktadır. Çünkü aziz milletimiz, iradesi ve kararlılığıyla dimdik ayaktadır. Dünya yıkılsa, âlem üstümüze gelse, “gök girse kızıl çıksa”, Allah’ın izniyle biz bu davadan, bu yoldan, bu mücadeleden asla geri dönmeyiz.

AK Parti, Türkiye’nin, kendi iradesiyle kendini sürekli yenilemeyi başarabilen en büyük siyasi organizasyonudur.
Bunun için AK Parti’nin her kongresi bir değişim rüzgârına şahit olur.

Bunun için her milletvekili seçimi, AK Parti açısından bir değişim esintisi, bir yenilenme heyecanı eşliğinde gerçekleşir.
Bunun için her mahalli idareler seçimi, AK Parti veçhesinde yeni seslerin, yeni yüzlerin, yeni isimlerin temayüz vesilesi haline dönüşür.
Ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla partimizin tüm kadroları, hem kendi içinde, hem de dışarıdan beslenerek kendini sürekli diri, dinamik, üretken tutar.

Kuruluş yıllarımızda ve daha sonraki dönemlerde il ve ilçe teşkilatlarımızda, kadın ve gençlik kollarımızda görev alan arkadaşlarımızın serencamını yakından takip ettim.

Bu arkadaşlarımız sorumluluk üstlendikleri teşkilat kademelerinde yetiştikçe, piştikçe, kendilerini geliştirdikçe hep daha üst basamaklara yürüdüler.