Kız lisesinde 95 öğrenci aynı anda felç oldu! Sebep korona aşısı mı?

Kız lisesinde 95 öğrenci aynı anda felç oldu! Sebep korona aşısı mı?
Kenya'da yer alan bir kız lisesinde 95 öğrenci aynı anda felç geçirmiş ve okul süresiz olarak kapatılmıştı. Hastalığın sebebi henüz belirlenemezken korona aşısı iddiası ortalığı karıştırdı. Bölge halkı okulda Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs aşı çalışması yaptığını iddia etti.

Kenya'nın batısında yer alan Aziz Theresa'nın Eregi Kız Lisesi'nden gelen görüntüler tüm dünyanın gündemine yerleşmişti. 95 öğrencinin aynı anda felç geçirdiği ve yürüyemediği görüntüler görenleri hayrete düşürmüş ve ardından okul süresiz olarak kapatılmıştı. Ortaya atılan korkunç iddialar sebebiyle tepkiler çığ gibi büyüdü. 

95 ÖĞRENCİ AYNI ANDA FELÇ GEÇİRDİ 

Yabancı kaynaklardan edilinen bilgilere göre  Aziz Theresa'nın Eregi Kız Lisesi'nde 95 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler, nedeni henüz belirlenemeyen hastalık nedeniyle hastaneye kaldırıldı.  Bölge eğitim yetkilisi Bonface Okoth, yaptığı basın açıklamasında, hastalık nedeniyle 95 öğrencinin bacaklarının felç olduğunu belirtti. Okoth, öğrencilerin tıbbı müdahale için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

SEBEP KORONA AŞISI MI? 

Hastaneye kaldırılan öğrencilerin kan örnekleri ve tetkikleri tek tek incelenirken bölge halkının ortaya attığı iddia büyük yankı yarattı. Felç geçiren kız öğrencilerin hastaneye kaldırılması sonrasında gazetecilere konuşan vatandaşlar Dünya Sağlık Örgütü'nün okulda 10 gün süren bir koronavirüs aşı çalışması yaptığını iddia etti.