Geçmeyen öksürüğe gerçek çözüm! Tam bir akciğer dostu! Kışın mutlaka tüketin

Geçmeyen öksürüğe gerçek çözüm! Tam bir akciğer dostu! Kışın mutlaka tüketin
Soğuk havaların kendisini hissettirmesiyle beraber sağlıklı kürler araştırılmaya başlandı. Uzmanlar geçmeyen öksürüğe söküp atılamayan balgama muhteşem bir öneriyle geldi. İşte her derde deva kür...

Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar bağışıklık güçlendirmek için doğal yöntemleri araştırmaya başladı. Geçmeyen öksürüğe boğaza adeta yapışan balgama kesin çözüm uzmanlardan geldi. İşte şifa deposu olan o kür... 

65364757e4bfdd12d0991db8

AYVA TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Bağışıklığı güçlendirmek ve vücudu hastalıklardan korumak için meyve sebzeleri sıklıkla tüketmek gerekiyor. Ayva da şifa deposu olan meyvelerin başında geliyor. Faydası saymakla bitmeyen ayva özellikle kış mevsiminde tüketildiğinde Akciğeri temizliyor ve öksürük, balgam, soğuk algınlığı gibi sorunları ortadan kaldırıyor. 

POSASINI ATMAMALIYIZ

Ayva sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve. Üstelik kendisi gibi ayvanın yaprağı da şifa dağıtıyor. Öksürüğe karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösteren ayva yaprağının diğer faydaları da merak ediliyor. Bu yazıyı okuduktan sonra ayva yapraklarını asla çöpe atmayacaksınız. Sonbahar - kış mevsiminde market ya da pazar reyonlarında sıkça rastladığımız bir meyve olan ayvanın yaprakları adeta ilaç deposu gibi… Ayvanın meyvesini tüketirken çoğunlukla kabuğunu soyuyor, yapraklarını da çöpe atıyoruz.

65364757e4bfdd12d0991db0

AYVA YAPRAKLARI ÖKSÜRÜĞÜ KESİYOR 

Oysa ayva yaprakları ile çay yapılıp içildiğinde öksürüğü anında kesiyor. Ayva yaprağının faydalarından yararlanmak isteyenler ayva yaprağının faydaları nelerdir, ayva yaprağı ne işe yarar, ayva yaprağı çayının faydaları, ayva yaprağı nasıl demlenir gibi konuları Google’da sıklıkla arıyor. İşte ayva yaprağı hakkında merak edilenler…

65364757e4bfdd12d0991db5

Ayva yaprağı faydaları ile bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu hastalıktan koruyor. Soğuk algınlığı, grip gibi problemlere karşı da çare oluyor. Düzenli tüketildiğinde kansızlık problemini ortadan kaldırıyor. Demir eksikliği yaşıyorsanız ayva yaprağının çayını hazırlayıp içebilirsiniz.Ayva yaprağı cildi iyileştirecek kadar da etkili. Ayrıca ciltte kolajen akışını da iyileştirerek kırışıkları da önlüyor.

AYVA YAPRAĞI ÇAYI TARİFİ 

Ayva yaprağı çayının faydalarından yararlanmak isteyenler ‘Ayva yaprağı çayı nasıl yapılır?’ ‘Ayva yaprağı çayı nasıl demlenir’ gibi soruları sıklıkla arıyor. Aktarlarda da kolaylıkla bulunan ayva yaprağının çayını hazırlamak için bir demlikle su kaynatılır.İçine bir tutam ayva yaprağı eklenir. 5 dakika kısık ateşte kaynatılır ve demlenmeye bırakılır. Ilık bir şekilde isteğe bağlı olarak üzerine bir tatlı kaşığı bal eklenerek tüketilebilir.

AYVA YAPRAĞI ÇAYI KİMLER İÇİN ZARARLI? 

Fazla miktarda tüketilen ayva yaprağı çayı yarardan çok zarar getirebilir. Bu nedenle kronik hastalığa sahip olup ilaç kullananlar, hamilelik ve emzirme döneminde olan kadınlar, kolesterolü olanlar ve alerjik reaksiyonu bulunan kişiler ayva yaprağı çayını tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmalıdır. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sorunlara yol açabilir.