Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı Mevkidaşıyla Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı Mevkidaşıyla Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye ve Brezilya arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya'nın İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği şiddete karşı aldığı tutumu takdirle karşıladığını belirtti. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Hamas'ın ateşkese razı olmasına rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, Filistin Devleti'nin tanınması çabalarının desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya arasındaki çatışmayı yakından takip ettiğini ve taraflara hak ve hukuk temelinde adil bir barışın sağlanması için müzakereye dönme çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Brezilya'daki şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenler için üzüntüsünü ve başsağlığı dileklerini iletti, Türkiye'nin Brezilya halkının yanında olduğunu ifade etti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.