Savcılıktan Dilan ve Engin Polat'ı şoke eden karar! Mal varlıkları donduruldu, yurt dışına çıkış yasağı kondu

Savcılıktan Dilan ve Engin Polat'ı şoke eden karar! Mal varlıkları donduruldu, yurt dışına çıkış yasağı kondu
Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın geçtiğimiz günlerde şirketlerine yapılan saldırılar ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye başladı. Dilan ve Engin Polat çiftleriyle ilgili süren soruşturmada mal varlıklarını dondurma kararı çıktığı ve yurt dışına çıkış yasağı konduğu belirtildi.

Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın geçtiğimiz günlerde şirketlerine yapılan saldırılar ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye başladı. Dilan ve Engin Polat çiftleriyle ilgili süren soruşturmada mal varlıklarını dondurma kararı çıktı. Aynı ikili hakkında, yurt dışına çıkış yasağı konduğu da öne sürüldü.

Yaşadıkları olaylar ile gündeme gelen Dilan ve Engin Polat çifti ile birinci, ikinci derece yakınlarının hakkında mal varlıklarını dondurma kararı çıktığı belirtildi. 

Aynı kişilerle ilgili yurt dışına çıkış yasağı konduğu da öne sürüldü. Cumhuriyet’in ulaştığı bilgilere göre karar İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildi. 

Haklarındaki iddialar nedeniyle Türkiye’nin konuştuğu Dilan Polat'ın eşi Engin Polat’a ait Ataşehir'deki işyerine dün gece silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.

Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıkları ile ilgili inceleme başlatılmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), haklarında “Kara para aklama ve vergi kaçırma” gibi birçok iddia bulunan Dilan Polat, eşi ve akrabalarıyla ilgili bir rapor hazırlandığı belirtildi. 

16 şirket ve 8 kişi hakkında hazırlanan raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı iddia edilmişti.