Ortalık yangın yerine dönmüşken Dilan Polat ve kocası yeni şirket açmış! İşin içinde bir de isim oyunu var

Ortalık yangın yerine dönmüşken Dilan Polat ve kocası yeni şirket açmış! İşin içinde bir de isim oyunu var
Master Haber, Dilan Polat ile kocası Engin Polat ile ilgili MASAK raporunun detaylarına ulaşmıştı. Haklarında kara para aklama ve dolandırıcılık iddiaları dolaşırken, ortalık kelimenin tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken, Polat ailesinin bir şirket daha kurduğu ortaya çıktı. Orta da bir de isim oyunu var.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER

Master Haber, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’nun , Dilan Polat ve Engin Polat’la ilgili hazırladığı raporda adı geçen şahıslar ve şirketlerin geçen şirketlerin izini sürdü. MASAK’ın raporunda "250 milyon yatırıldı’ denilen Milfda Gayrimenkul 29 Ağustos 2022 tarihinde kurulmuş. Şirket henüz bir yıllık olmasına rağmen sermayesinin 200 milyon olması dikkat çekiyor. Şirket sadece bir kere, 8 Ağustos 2023 tarihinde sermaye arttırımı yapmış.

İSİMLERDE YER DEĞİŞTİRİP ŞİRKET KURMUŞLAR

Engin Polat ile Dilan Polat’a ait olan şirketlerin en ilginç olanı Dipomed Kozmetik adına olan şirketler. Polat, 7 Mayıs 2019 tarihinde Dipomed Medikal Kozmetik isimli şirket kuruyor. 5 milyon sermayeli şirketin yönetiminde MASAK raporlarında da geçen Sezgin Polat gözüküyor. Engin ve Dilan Polat, 28 Eylül 2023’te bu defa Dipomed Kozmetik Medikal isimli şirketi kurdu. 28 Eylül 2023’te kurulan şirketin yönetiminde Can Doğu Bulunuyor. Bu şirketin sermayesi de 5 milyon olarak gözüküyor.

Screenshot_17-2

İKİ FİRMANIN İŞ KOLU DA AYNI

Engin Polat-Dilan Polat tarafından kurulan iki firmanın iş kolu da aynı. İTO’daki kayıtlara göre iki firmanın iş kolu şöyle özetlenmiş: Hastane, klinik, poliklinik, laboratuar ve doktor muayenehaneleri ile sağlık kuruluşlarının ihtiyaçları olan her türlü tıbbi cihaz ve yedek parçaları, laboratuar malzemeleri, ortopedik alet ve malzemelerin,röntgen alet ve malzemeleri, cerrahi malzemeler, radyoloji ve nükleer tıp malzemeleri, steril malzemelerinin toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, imalatı, ithalat ve ihracatını yapmak.

MASAK RAPORU

MASAK, Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında rapor hazırladı. Hazırlanan raporda para trafikleri anlatıldı. MASAK raporunda en çok geçen Milda Gayrimenkul isimli firmanın İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 29 Ağustos 2022 tarihinde yapılıyor. Firma 13 Haziran 2023’te bugünkü adresine taşınıyor. 4 Ağustos 2023 tarihinde de sermaye artrımına gidiyor. Firmanın bugünkü sermayesi tam 200 milyon lira. Henüz bir yıllık bir şirketin sermayesinin büyük olamsı, MASAK raporunda geçen para aktarımı ile örtüşüyor. MASAK raporunda nakit 250 milyon lira paranın bu hesaba yatırıldığı detaylarıyla anlatılıyordu. Firmanın tek yetkili kişisi ise Engin Polat olarak gözüküyor.

ŞİRKETİN İŞ KOLLARI BİR HAYLİ GENİŞ

Milda Gayrimenkul’un İTO kayıtlarında iş lolları ise şöye sıralanmış:

-Her türlü gayrimenkul almak, satmak ve komisyonculuğunu yapmak.

-Her türlü arazi,arsa,daire,ev,dükkan,iş yeri ve diğer emlak alımı, satımı ve kiralanmasına aracılık etmek.

-Her nevi gayrimenkul malların şirket veya başkası namına alımı, satımı, pazarlamasını yapmak.

-Komisyon mukabilinde yurt içinde ve yurt dışında her nevi gayrimenkul alımı, satımı, pazarlamasını yapmak.

.Her türlü emlak, her türlü gayrimenkul ve özellikle siteler, plazalar, marketler, depolar, soğuk hava depoları, villa tatil köyleri, devre mülk, apart otel, motel

-Şirket, Altın, Pırlanta, Elmas, Yakut, Safir, Zümrüt, Gümüş gibi değerli maden ve taşlardan yapılmış süs ve takı eşyalarının alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapar. Konusu ile ilgili atölyeler kurarak imalat ve diğer işlemlerini yapar. Başkalarına yaptırır veya başkalarının imalat veya parlatma, cilalama gibi işlerini yapar. Toptan veya perakende ticaret yapar. 


Screenshot_18-2