Otomobil, kaldırıma çıkıp dükkanlara çarptı; iş yeri sahipleri son anda kurtuldu

Otomobil, kaldırıma çıkıp dükkanlara çarptı; iş yeri sahipleri son anda kurtuldu
TRABZON’da sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil, kaldırıma çıkarak 3 iş yerine çarptı. İş yerlerinin vitrin ve camlar kırılıp, kaldırımdaki ürünleri zarar görürken, esnaf, dükkan önünde kendilerine gelen aracı görünce koşarak son anda kurtuldu.

Dün akşam, Pazarkapı Mahallesi’nde Ortahisar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı binasının önünde bir kaza meydana geldi. Otomobilin sürücüsü Cemil N., kontrolü kaybetti ve 61 AEA 325 plakalı aracıyla demir dubaya çarparak kaldırıma çıktı. Hızla ilerleyen araç ardından medikal, kırtasiye ve büfe gibi 3 iş yerine çarptı. İş yerlerinin vitrinleri kırıldı ve kaldırımdaki ürünler zarar gördü. Esnaf son anda kaçarak kurtuldu.

Sürücü yara almadı, ancak polis ekipleri kaza yerine çağrıldı. Esnaf kaldırıma saçılan cam parçalarını toplarken, vinçle otomobil bölgeden kaldırıldı.

Kaza anında hayati tehlike atlattıklarını söyleyen büfe işletmecisi Arif Can Şahin, “Bu bölgede sık sık kazalar oluyor. Yol adeta bir hız pistine döndü. Yıllar önce aynı noktada bir dolmuş şoförü masum bir vatandaşın ölümüne neden oldu. Hız yapmayı seven araçlar kaldırıma çıkıp insanların hayatını riske atıyorlar. Bu sorunla mücadele ediyoruz. Ancak demir bariyerler yetersiz kalıyor. Belediyenin çözüm bulması gerekiyor. Defalarca yetkililere başvurduk ancak bir önlem alınmıyor. Kazanın olduğu anda iş yerimizin önündeydik. Bir arkadaşımız kurtulmak için karşıya geçmeye çalışırken, kazayı gördük. Neyse ki o sırada kaldırımda kimse yoktu,” dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.