Teleferik faciasında iddianame hazır!

Teleferik faciasında iddianame hazır!
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ilişkin iddianame hazırlandı.

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 12 şüpheli için 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, kazada Kocagöz'ün asli kusurlu olduğu belirtiliyor.

12 Nisan'da Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen teleferik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı ve 174 kişi mahsur kaldı. Kazayla ilgili olarak teleferik işletmecisi ANET'in önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Kocagöz'ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi ve avukatları, tutukluluğa yeniden itiraz etmek için bilirkişi raporunu bekliyor. Bilirkişi raporunun dosyaya eklenmesinin ardından, savcılık tarafından hazırlanan iddianame Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

36 sayfalık iddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş dahil olmak üzere 150 kişinin müşteki olduğu belirtiliyor. Ayrıca iddianamede Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice'nin de aralarında bulunduğu 12 kişinin şüpheli olarak yer aldığı belirtiliyor. Savcılık, bu 12 şüphelinin 'Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma' ve 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından cezalandırılmasını talep ediyor.

İddianamede Mesut Kocagöz'ün asli kusurlu olduğu ifade ediliyor. Kocagöz'ün, ANET A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yaptığı süre zarfında teleferikle ilgili işlem ve bakımların yetersiz olduğu, ayrıca direkteki cıvataların kopması gibi teknik sorunların bulunduğu belirtiliyor. Şüphelilerin 27'şer yıla kadar cezalandırılması isteniyor.

Kazayla ilgili olarak ifade veren mekanik bakım görevlisi Kazım Kılıç ise, teknik birimde eğitim almadığını ve bu alanda herhangi bir deneyiminin olmadığını söyledi. 2023 yılı Eylül ayından bu yana ağır bir bakım yapılmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.