Erdoğan’dan muhalefete "belediye ataması" tepkisi

Erdoğan’dan muhalefete "belediye ataması" tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet belediyelerindeki eş, dost, akraba atamalarına vurgu yaptı. "İbretle takip ediyoruz" dedi. Erdoğan, “bir göreve seçilmiş olmak kimseyi orayı akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez” değerlendirmesinde bulundu. Ardından kamuda tasarruf paketine de bir parantez açtı. "Tasarruf 3 yıllığına değil" dedi.

“Muhalefet belediyelerinde yaşanan eş, dost, akraba atamalarının mahşeri vicdanda açtığı yarayı görüp hayretle takip ediyoruz.” 31 Mart’ta muhalefetin kazandığı belediyelerde gerçekleştirilen atamalar gündemindeydi. “Bu skandallara dur denilmeli” ifadelerini kullandı.

“Kimseye buraya akraba çiftliğine çevirme hakkı vermez. Buraları biri için arpalık değil, millete hizmet vakasıdır. Nepotizm takip etmeyi sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Kamuda tasarruf paketinin detaylarının açıklandığını hatırlatan Erdoğan, tüm kamu personelinin tasarruf tedbirlerine uymak zorunda olduğunun altını çizdi.

“Kamu kurumlarının milletimize tasarrufta örneklik etmesini hedefliyoruz. Sadece 3 yıllık hedef olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Kurumsal kültüre dönüştürerek kalıcı olmasını istiyorum.”

Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin 127 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydetti. İşsizliğin, son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirten Erdoğan, bu yıl turizm hedefinin 60 milyon ziyaretçi ile 60 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu söyledi.

Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport müjdesi de verdi. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü belirtti.