Hak sahipleri merak ediyor! 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Bakım maaşı ne zaman yatacak?

Hak sahipleri merak ediyor! 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Bakım maaşı ne zaman yatacak?
Milyonlarca vatandaşın merak ettiği ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı ekim ayı ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte evde bakım maaşının detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım aylıklarının detayları ekim ayı için araştırılmaya başlandı. Binlerce hak sahibi vatandaş arama motorlarında 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı ekim ayı ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte evde bakım maaşının detayları...

652799f3e4bfdd2188c2608f

EKİM AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ekim ayı evde bakım maaşları henüz hesaplara yatmadı. Ödemeler başladığında evde bakım maaşı yatan iller listesi haberimize eklenecektir.

652799f3e4bfdd2188c2608d

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Hemen belirtelim ki evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Dolayısıyla Eylül ayı evde bakım maaşları 15 Ekim tarihi itibaıyla ödenmeye başlayacak. Bu nedenle bir aksaklık yaşanmazsa ödemeler yarından itibaren başlayacak. 

652799f3e4bfdd2188c2608b

13 EKİM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 13 Ekim Cuma gününde henüz belli olmadı.

EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLDU?

TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları temmuz ayında yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artacak.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.