Ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenin! 2 yıl geri ödemesiz, 5 yıl vadeli destek kredisi

Ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenin! 2 yıl geri ödemesiz, 5 yıl vadeli destek kredisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyu ile paylaştığı ve açıkladığı Aile ve Gençlik Bankası gençlerin her derdine deva olacak. Detaylar ortaya çıkmaya başlamışken yeni evlenecek gençler içinde destek verileceği açıklandı. Faizsiz, geri ödemesiz ve 5 yıl geri ödemeli destek kredisi de yeni gençler için ilaç olacak. Gençlik Bankası'ndan destek kredisi nasıl alınır, yaş sınırı var mı? İşte tüm detaylar… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaştığı ve duyurduğu Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni evlenecek gençler için 150 bin liralık bir kredi paketi de de gençlere verilecek. Faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek bu kredi ile gençler en azından evinin içerisini kurmakda zorlanmayacak. Peki 150 bin liralık destek kredisini kimler alabilir? Yaş sınırlaması var mı? Evlilik kredisinin özellikleri neler? İşte tüm detayları sizler için derledik. 

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Gençlik Bankası için üç bakanlık birleşecek Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıkları tek bir çatı altında sadece Gençlik Bankası için toplanacak. Gençlik Bankası için ayrı bir bina ya da ayrı bir personel olmayacak. Bu üç banka fon gibi çalışacak. Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona kaynak olarak aktarılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay yükseltilecek.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Evlilik kredisi, ya da iş kurmak için destek isteyecek olan vatandaşın gelir düzeyi esas alınacak ve bu doğrultuda başvurusunu e devlet üzerinden yapabilecek. Vatandaşa verilecek olan destek kredisi kullanımı fark etmeksizin ilk 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli olarak verilecek. 

DEPREM BÖLGESİ İLK SIRADA

Yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçtikten sonra uygulama deprem bölgesi olan ve depremden en çok etkilenen illerimiz Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak.  Daha sonra kademeli olarak diğer illere ve Türkiye geneline göre yayılacak. 

YAŞ SINIRI OLACAK MI? GENÇLİK BANKASI DESTEK KREDİSİ NASIL ALINIR? YAŞ SINIRI KAÇ?

Bu desteklerden yararlanacaklara yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar sürüyor. Üzerinde durulan yaş sınırı ise 26 ila 28 arası.

150 BİN ZAMAN İÇİNDE ARTACAK

Gençlik Bankası tarafından İlk etapta, 150 bin lira değerinde destek kredisi verilecek. Verilecek olan bu destek kredisi zaman içerisinde artacak.