Emekliye tam 15 bin lira: Canlı yayında hükümetin planını açıkladı

Emekliye tam 15 bin lira: Canlı yayında hükümetin planını açıkladı
Hükümetin açıkladığı emekli maaşlarındaki %49,25'lik artış, en düşük emekli aylığını etkilemediği için pek çok emekliyi tatmin etmedi. Emekliler, maaşlarındaki artışın yaşam maliyetlerine ayak uydurmayı zorlaştırdığını belirtiyor.

Seçim öncesi emeklilere 15 bin lira verilecek! Canlı yayında kesin diyerek açıklandı.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ilave zam yapıldı ve bayram ikramiyesi artışı sinyalleri verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından duyurulan bilgilere göre, emekli maaşlarına %49,25'lik bir artış yapıldı.

Bazı emekliler, 12 bin TL seviyesinde seyyanen zam talebini sosyal medya hesaplarından dile getirirken son günlerde, seyyanen zam konusu yerine gündemde emekli ikramiyesi tartışmaları ön plana çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vedat Işıkhan önderliğinde, emeklilere bayram ikramiyelerinde bir artış yapılacağına dair sinyallerde bulundu. Ankara'da emekli ikramiyeleri konusunda 3 farklı formül üzerinde tartışmalar yaşanırken 3 bin, 4 bin ve 5 bin TL gibi rakamlar öne sürüldü.

Ancak SGK Uzmanı Ali Tezel, bu formüller dışında farklı bir rakamı gündeme getirdi. Tezel'e göre, yerel seçimler öncesinde tüm emeklilere, mevcut maaşlarının üzerine 8 bin TL seyyanen zam yapılmalı ve ardından bayram ikramiyesi 15 bin TL'ye çıkarılmalı.

Tezel, bu öneriyi, "Bu kaçınılmaz bir durum. Tüm emeklilere bu zammın yapılması gerekiyor” sözleriyle açıkladı. Emekli ikramiye ödemelerinin Nisan ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak:Master Haber