Emekliye çifte müjde... Ara zam ve ikramiye kararı... Tarih belli oldu

Emekliye çifte müjde... Ara zam ve ikramiye kararı... Tarih belli oldu
TBMM yeni yasama yılına başlıyor. Gözler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşmaya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklarını sürdürdüğü emekli maaşları için yeni yasa teklifinin ekim ayı içinde Meclise gelmesi bekleniyor. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği yönündeki iddialar hakkında da açıklama yaptı. İşte detaylar...

TBMM yeni yasama yılına başlıyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşmaya çevrildi. Emekli ara zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmanın ekim ayı içerisinde Meclise gelmesi bekleniyor.

İLK MESAİ SALI GÜNÜ; GÜNDEM OLDUKÇA YOĞUN...

Genel Kurul, yeni yasama döneminin ilk mesaisini 3 Ekim Salı günü yapacak. Meclis Genel Kurulu'nun öncelikli gündeminde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üye seçimi, uluslararası sözleşmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye, Lübnan, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin bulunması planlanıyor.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emekli "100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?" sorusunun cevabını arıyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilip verilmeyeceği emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı SSK, Bağ-Kurluların gündeminde yer alıyor. Konuyla ilgili çalışmaların yapıldığı öğrenilirken ikramiyenin en az 5 bin TL olması bekleniyor.

HAMZA DAĞ'DAN AÇIKLAMA

29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceği iddialarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan açıklama geldi. Dağ, "Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar." dedi.

Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE ARA ZAM NE ZAMAN?

İlk Mesainin salı günü başlayacağı Meclis'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın haızrlıklarını sürdürdüğü emekli maaşları için yeni yasa teklifinin de ekim ayı içinde Meclise sunulması bekleniyor.