Emeklilere zam gelecek mi? Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama

Emeklilere zam gelecek mi? Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama
Meclis'in açılmasına 1 gün kala milyonları heyecanlandıran açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a "Emeklilere müjde gelir mi?" diye soruldu. İşte yanıtı...

TBMM yeni dönemi 1 Ekim'de açılacak. Meclis'in açılmasına bir gün kala  milyonlarca emekliyi ilgilendiren soru  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soruldu. Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı zammı için kritik bir açıklama geldi. İşte emekliye ek zam haberinin detayları...

DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

TBMM yeni yasama dönemine 1 Ekim itibariyle başlıyor. Meclis'in önünde yeni Anayasa'dan, ekonomiye kadar birçok önemli konu olacak. Bu konuların içinde özellikle çalışma hayatını ilgilendiren başlıklar da bulunuyor. Esnaftan işçilere, gençlerden kadınlara ve emeklilere kadar milyonları ilgilendiren düzenlemeler bu tarihten itibaren Meclis'e taşınacak. Gelirleri artıracak, emekliliği kolaylaştıracak, yeni desteklerin kapısını açacak düzenlemeler için düğmeye basılacak.

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkha’a Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'nın ardından ‘Emeklilere müjde gelir mi?’ diye soruldu. Bakan Işıkhan’dan çok kısa ve net bir yanıt geldi. Meclis’in açılmasına sadece 1 gün kala Bakan Işıkhan, “Çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ZAM SİNYALİ

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in haberine göre, Meclis'e sevk edilecek düzenlemelerden biri emeklilere yönelik olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan iyileştirme çalışması yıl sonuna kadar Meclis'e taşınacak. İyileştirmede özellikle düşük maaş alan kesimin gözetileceği sinyalleri geliyor. Çalışmalarda emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de yükseltilmesi söz konusu olabilecek.