Çalışan emekliye de 5.000 lira ikramiye umudu! TBMM’de gündeme getirdiler...

Çalışan emekliye de 5.000 lira ikramiye umudu! TBMM’de gündeme getirdiler...
Emeklilere Cumhuriyetin 100. Yılı’na özel verilecek 5 bin TL ikramiyeden çalışan emekliler faydalanamayacak. Kapsam dışında kalanlar “Çalışan emeklilere 5000 bin lira verilecek mi?” Çalışan emekliye ikramiye var mı? Sorularının yanıtını arıyor. Son dakika gelişmelerine göre çalışan emeklilere de 5.000 lira ikramiye umudu doğdu. Peki çalışan emekli ikramiye nasıl alır? İşte son gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılına özel 5000 lira ikramiye verileceğini açıkladı. Ancak hem emekli olup hep çalışanların bu imkandan faydalanamayacağını açıkladı. Bu açıklama sonrası çalışan emekliler de aynı hakkın kendilerine verilmesi için sosyal medyadan çağrılarda bulundu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE VAR MI?

Çalışan emekliler “Çalışan emeklilere 5000 bin lira verilecek mi?”, “Çalışan emekliye ikramiye var mı?” “Emekli ikramiyesini kimler alamaz?”, "Çalışan emekli i5 bin lira kramiye nasıl alır? soruların yanıtını araştırıyor. Emekliler son dakika gelişmelerini merak ediyor. Emeklilere ikramiye ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeli gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca emekli 5.000 lira emekli ikramiyesinden tüm emeklilerin faydalanıp faydalanamayacağı konusunda gelecek haberleri bekliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada çalışan emeklilerin 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayacağını duyurdu. Ancak çalışan emekliler kendilerinin de bu imkandan faydalanması için çağırılarda bulundu.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERLİECEK?

Cumhuriyet Bayramına özel 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi çalışmayan emekliye bir defaya mahsus verilecek.

5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK

İkramiye hakkı kazanan emekliler ödemelerin ne zaman yatacağını araştırıyor. 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak sorusuyla ilgili yapılan açıklamalara göre ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin lirayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak 5 bin liralık ödeme için teknik çalışmalarını tamamladıklarını belirten Işıkhan, "Yarın sabah Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." dedi.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA 5 BİN TL İKRAMİYE VAR MI?

Dul ve yetimler de emeklilik hisse oranına göre ikramiye alacak. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor. Toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen ikramiyeden, yalnızca çalışmayan emekliler faydalanacak.

MUHALEFET 5 BİN TL İKRAMİYE İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerinde kapsamın genişletilmeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine muhalefet çalışan emeklilerin de 5 bin lira ikramiyeden faydalanması için harekete geçti. tı. İYİ Parti ve CHP'den ikramiye ayrım yapılmadan herkese verilmeli çağrısı geldi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLMELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekliye sonunda dediler ki 5 bin TL ikramiye vereceğiz. Ama çalışan emekliye vermeyeceğiz. İlk kez emekliler de ayrımcılığa tabii tutuldu. Şu soruyu sormuyorlar. Emekli niye çalışıyor. Yeteri kadar aylık vermiyorsun." dedi.

EMEKLİ İHTİYAÇTAN ÇALIŞIYOR

İYİ Parti Grup Başkanı Erhan Usta da, "Adamın ihtiyacı olmasa zaten çalışmaz, emeklilerin kayıtlı çalışması için teşvik veriliyor. Kayıtlı çalışıyor diye cezalandırıyorsunuz." diyerek karara tepki gösterdi.

AK PARTİ’DEN YANIT

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise, "Düzenlemenin kapsamı genişler mi?" sorusuna şu yanıtı verdi. "Kapsam genişler mi? Çalışma Bakanlığının çalışması sürüyor. Şu an itibariyle genişleme imkanı yok.”