Bakan Göktaş duyurdu! Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Bakan Göktaş duyurdu! Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?
Binlerce vatandaşın merak ettiği evde bakım maaşıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklama yaptı. Vatandaşlar arama motorlarında "Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?" sorularına yanıt ararken Bakan Göktaş merak edilen cevabı yayınladı.

Son dönemlerde arama motorlarında sıkça aratılan evde bakım maaşıyla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Hak sahipleri  "Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?" araştırırken yanıt Bakan Göktaş açıkladı. Peki  Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte yanıtı...

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLADI 

 Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan evde bakım yardımının 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. 

evde-bakim-parasi-ne-zaman-yatacak-1697184550

YARDIMLAR YATIRILMAYA BAŞLANDI MI? 

 Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 561 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın üreten güçlü Türkiye'nin birer ferdi olması, toplumsal yaşamın her alanında etkin bir şekilde yer alması için Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.