3 aylık fark kesinleşti, sırada refah payı var! Emekli zammı ne kadar olacak? İşte yeni rakamlar...

3 aylık fark kesinleşti, sırada refah payı var! Emekli zammı ne kadar olacak? İşte yeni rakamlar...
TÜİK'in eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren 3 aylık enflasyon oranı da belli olmuş oldu. Sırada ise refah payı var. Meclis'e gelecek emekli maaşı düzenlemesiyle milyonlar rahat nefes alacak. Peki emekli zammı ne kadar olacak? İşte 3 aylık farkın kesinleşmesiyle yeni rakamlar...

EYT'liler de dahil 15,5 milyon kişiyi ilgilendiren emekli maaş zammıyla ilgili 3 aylık fark kesinleşti. TÜİK'in verilerine göre, eylül ayında enflasyon 4,75 oranında arttı, yıllık bazda ise 61,53 oldu. Eylül ayı enflasyon oranıyla emekli maaşı zamlarında da hesaplar refah payı hariç belli oldu. Peki emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

GÖZLER REFAH PAYINDA

Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı da netleşti. Önümüzdeki aylarda enflasyon sıfır çıksa dahi bu zam oranı kesinleşmiş oldu. Yani bundan sonra enflasyon sıfır çıksa dahi bu zam oranı kesinleşmiş oldu. Nihai zam oranları refah payı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla ortaya çıkacak.

EYLÜL 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Sabah'ın haberine göre; Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Eylül ayında aylık bazda yüzde 4,75, yıllık bazda ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN 3 AYLIK ENFLASYON FARKI KESİNLEŞTİ

Eylül ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 3 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11, enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı ise yüzde 35,73 oldu.

TEK TABLODA TÜM HESAPLAR

Haziran ayında 1351,59 olan Tüketici Fiyat Endeksi Eylül ayında 1691,04'e yükseldi.

3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11,
Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11,
3 aylık memur enflasyon farkı yüzde 18,
Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,
3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.