2024’te ek MTV olacak mı? Mehmet Şimşek son durumu açıkladı

2024’te ek MTV olacak mı? Mehmet Şimşek son durumu açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile ilgili açıklama yaptı. Her yıl iki taksit halinde ödenen MTV, bu yıl iki kez, toplamda dört taksit halinde ödenmişti. Bakan Şimşek, milyonlarca sürücünün merak ettiği "2024’te ek MTV olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. 

Bakan Şimşek, yeni yıl için önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletecek nitelikte bir taahhütte bulunarak, 2023 yılında vergi zamlarının beklentilerin aksine yüksek olmayacağını vurguladı. Hükümetin ekonomik istikrarı ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki kararlılığını yineleyen Bakan Şimşek, vergi politikalarının dengeli bir şekilde uygulanacağını belirtti.

Bakan Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin konularda önemli açıklamalarda bulundu. Ülkedeki vatandaşları bunaltan enflasyon ve ek vergiler hakkında bilgilendirmeler yapan Mehmet Şimşek geçiş döneminde olduğumuz ve bu dönemin 2024 yılının yarısından sonra düşüş dönemine geçeceğini aktardı.

Bakan Şimşek, bir gazetecinin "Tekrar vergilerde bu şekilde bir artış olur mu?" ve "2024’te yine ek bir MTV artışı yapılacak mı?" şeklindeki sorularına "Hayır" yanıtını verdi.

EK MTV İPTAL İSTEMİNİ AYM REDDETTİ

Öte yandan ana muhalefet partisi CHP tarafından otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtların yer aldığı EK MTV'nin iptali istemi, Anayasa Mahkemesi'nde reddedildi.