1,2,3,4 çocuklu aileler hemen başvursun! Bakanlık, okula giden her bir çocuk için 3.571 lira okul yardımı veriyor…

1,2,3,4 çocuklu aileler hemen başvursun! Bakanlık, okula giden her bir çocuk için 3.571 lira okul yardımı veriyor…
İlkokul, orta okul, lise öğrencilerine veriliyor! Okula giden çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3.571 lira kırtasiye destek ücreti veriyor. Başvurular e-Devlet ödemeler PTT’den ve banka hesaplarına yapılıyor. İşte çocuklara verilen kırtasiye destek ödeneği almanın şartları...

Okullar açıldı, çocukların eğitim masrafları arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklarının eğitim masrafını karşılamakta zorlanan ailelere kırtasiye ve okul yardımında bulunuyor.

Devlet vatandaşlara birçok alanda sosyal yardımda bulunuyor. Bunların başında ise eğitim geliyor. Bakanlık ekonomik sıkıntı çeken ailelere her bir çocuk için 3.571 lira destek ödemesi yapıyor. Vatandaşlar kırtasiye yardımı nasıl alınır? SED okul yardımı başvurusu nereden  yapılır gibi soruların yanıtını arıyor. E-Devlet üzerinden başvuran ve şartları oluşturan her aileye çocuk başına ödeme yapılıyor. Ödemeler PTT ya da banka hesabına aktarılıyor…

Dar gelirli vatandaşların çocuklarının eğitimi aksamasın diye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir projeye imza attı. Kırtasiye ve okul yardımı bu yıl aylık 3.571 TL olarak belirlendi. Aile, ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları çatısı altında yapılıyor. Kırtasiye ve okul yardımı alacak olan öğrenci velileri öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilirler ve kırtasiye masraflarını görebilirler. Okul masrafında zorluk çeken her vatandaş e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor.

Yardım Başvuru Süreçleri için SED il müdürlüklerine giderek veya e - Devlet hizmetine girerek buradan sorgulamanızı istediğiniz zaman yapabiliyorsunuz.

BAKAN AÇIKLADI 3.571 TL KIRTASİYE YARDIMI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere SED hizmeti sunulduğunu belirtti. Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3 bin 571 lira destek verildiğini, bu kapsamda ailelerin hesaplarına bu ay toplam 575 milyon lira yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri bir defaya mahsus olmak üzere toplu olarak yapılıyor. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte gerçekleştiriliyor. İşte tüm detaylar...

SED ile çocukları aile bütünlüğü içinde desteklediklerini ifade eden Göktaş, çocukların ailelerinin yanında, yaşama en sağlıklı şekilde hazırlanabileceklerini vurguladı.

Kırtasiye yardımı programı kapsamında, ilkokuldan liseye kadar farklı öğrenim kademelerinde bulunan öğrencilere, eğitim materyalleri, defterler, kalem setleri, çantalar gibi temel kırtasiye malzemeleri sağlanacak. Bu yardımlar, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamalarına ve derslerine daha iyi odaklanmalarına yardımcı olacak. Ayrıca, ailenin maddi yükünü hafifletmek ve çocukların eğitim hayatlarını daha kolay bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Okulların açılmasıyla kırtasiye yardımı ödeme günleri belli oldu. 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında kırtasiye yardımı yapılacak.

KIRTASİYE YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden online bir şekilde yapılıyor. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenir.

SED YARDIMI NASIL ALINIR? 

SED yardımlarını alabilmeniz için başvuru şartlarına uygun olmanız gerekli. İşte SED yardımına başvuru şartları:

Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor. Ayrıca Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler. Koruyucu ailelere giden çocukları içinde ödenen bu SED yardımı sadece T.C. vatandaşı olan kişilerin alabilecekleri bir yardım türüdür.

SED YARDIMI YATTI MI?

SED yardımı alan kişiler, başvuru yaptıktan sonra değerlendirme sonucunu merak edip paraların yatıp yatmadığını araştırıyorlar.  Bunun için sorgulama işlemlerini e-devlet sistemine girerek yapabilirsiniz. E-devlet hizmetini kullanabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. E-devlet şifresi PTT şubelerinden alınabildiği gibi, zorunlu durumlarda evden çıkamayan kişiler için eve şifre teslimi de yapılmaktadır. E-devlet üzerinden sorgulama yaptığınızda hangi hesabınıza para yattığı da gösterilecektir.

KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI

-Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

- Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

-Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi

- Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge

- Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği

- Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi

- Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi

- Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi

-Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

Yardıma başvurular e - Devlet kapısı üzerinden yapılıyor.

Başvurular ayrıca vatandaşların bağlı bulundukları ilçe kaymakamlıkları ve elediyrlerden de şahsi okarak yapılabiliyor.