SODİMER mülakat dosyasını tamamladı! Yarın yetkililere sunuyor...

SODİMER mülakat dosyasını tamamladı! Yarın yetkililere sunuyor...
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan öğretmenlikte mülakat konusunda ilgililere sunulmak üzere hazırlanan çalışmanın tamamlandığını açıkladı.

Öğretmenlikte mülakatın kaldırılması çağrısıyla ilgili kapsamlı bir dosya hazırlayan SODİMER çalışmasını tamamladı. Sosyal medya üzerinden mülakatın kaldırılmasına yönelik çağrılar her geçen gün artıyor. KPSS sınavları ve mülakatlarla öğretmen atamalarını yapan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni öğretmen atama süreci için çalışmalar gerçekleştiriyor.

SODİMER DOSYAYI YARIN SUNUYOR

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan mülakat ile ilgili hazırladıkları dosyanın çalışmasının tamamlandığını duyurdu. Prof. Dr. Levent Eraslan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Öğretmen seçiminde mülakat yöntemi ile ilgili hazırladığımız çalışma bitti. Yarın ilgili kişilere verilecek” ifadesini kullandı.

Hazırlanan dosyada “Mülakat yöntemi: Bilindiği üzere iş başvurularında ve kabul süreçlerinde kullanılmakla birlikte genel olarak eleştirilen bir uygulamadır. Mülakatların hedeflenen amaca yönelik etkili olarak uygulanması uygulama öncesinde hem kullanılacak araçlara ve ortama yönelik hem de jüri üyelerinin puanlayıcı davranışlarına yönelik hazırlık yapılmasını gerektirmektedir” ifadeleri yer aldı.