Öğretmen adayları merakla bekliyordu! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika mülakat açıklaması...

Öğretmen adayları merakla bekliyordu! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika mülakat açıklaması...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlikte mülakat tartışmalarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Tekin, “Bize emanet edilen çocuğu kendini ifade edemeyen bir kişiye emanet edemeyiz. Mülakat yapılacak” diyerek alınacak önlemleri tek tek sıraladı…

Öğretmenlikte mülakatın kaldırılmasına yönelik çağrılar yapılırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den son dakika açıklaması geldi. AK Parti Kongresi’nde CNN Türk kanalının canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Tekin öğretmenlikte mülakat tartışmaları ile ilgili son gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:

ÇOKLU ÖNLEM ALINDI

“Mülakata girecek aday, kimin huzurunda olacağını bilmeyecek. Onlara bana tölarans gösterin diye ulaşamayacak. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi mülakata alacağını bilmeyecek. O gün o anda elektronik olarak aday ona tesadüf çıkacak. Adayımız mülakatı 45 dakika planladık o esnada verdiği cevapları mülakatın sonunda kendi el yazısı ile sınav kağıdına dökecek. Bunu da tutanak altına alacağız. Kamera kaydı da olacak. Mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonradan o nota müdahale olmayacak. Bunlardı böyle bir tedbir silsilesi oluşturduk.

ÖNERİSİ OLAN VARSA AÇIĞIZ

“En sonunda bir açık çek verdik. Bununla hala tatmin olmayan, önerisi olan varsa onları da sisteme dahil edelim. Mevcut durumda yüzde yüz mülakat puanıyla öretmen ataması yapılmak durumundadır. Şu an yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece bunu uygulamak durumundayız.

ÇOCUĞUNUZU EMANET EDEMEM  

“En önemli meslek öğretmenliktir, ben Milli Eğitim Bakanı olarak böyle görüyorum. Sizin çocuğunuzu bana emanet ettiğinizde ben kendisini ifade edemeyen, alan kabiliyeti olmayan birine sizin çocuğunuzu emanet edemem.”