MEB son dakika haberi: Okullarda teneffüs süreleri kaç dakika oldu, öğrenciler kaç dakika teneffüs yapacak?

MEB son dakika haberi: Okullarda teneffüs süreleri kaç dakika oldu, öğrenciler kaç dakika teneffüs yapacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki teneffüs sürelerinde son dakika yönetmelik değişikliğine gitti. Yeni yönetmelikte 10 dakika olan teneffüs süreleri artırıldı. Artık öğrenciler, ders aralarında beslenmelerini daha rahat yapabilecek. Peki okullarda teneffüs süreleri kaç dakika oldu, öğrenciler kaç dakika teneffüs yapacak? Yeni yönetmelikle okullarda neler değişti? İşte MEB okul öncesi eğitim ve ilköğretim yönetmeliğinin detayları...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul Öncesi Eğitim ve İlkÖğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kararını yayımladı. Yeni alınan kararlara göre okullarda son dakika teneffüs süreleri artırıldı. 10 dakika olan teneffüs sürelerinin artırılmasıyla artık öğrenciler ders aralarında beslenmelerini daha rahat yapabilecek. Peki, yeni yönetmelikte teneffüs süreleriyle birlikte ne gibi değişiklikler oldu? Devamsızlık süreleri ile ilgili neler değiştirildi? İşte MEB son dakika yeni yönetmeliğinin detayları...

MEB'den son dakika haberinin ardından 'teneffüs süreleri kaç dakika oldu?' sorusu öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Yapılan değişiklikler okul öncesi eğitim ve ilköğretimdeki öğrencileri kapsıyor. Yönetmelikte teneffüs sürelerinin yanı sıra birçok değişikliğe gidildi. Öğrencilerin nakil konusunda şubelere dağılımı ve devamsızlık süreleri de artık eskisi gibi olmayacak.

TENEFFÜS SÜRELERİ KAÇ DAKİKA OLDU?

Yeni yönetmelikle yapılan köklü değişiklerde en dikkat çeken ise teneffüs süreleri oldu. Veliler ve öğrenciler, kararların ardından teneffüs sürelerinin kaç dakika olduğunu arraştırıyor.

10 dakika olan teneffüs süreleri yeni yönetmelikle birlikte 20 dakikaya çıkarıldı. Böylece ders aralarında öğrenciler beslenmelerini acele etmeden daha rahat yapabilecek.

ÖĞRENCİ NAKLİ NASIL OLACAK?

Veliler, öğrencilerin nakilleri konusunda bazı problemler yaşayabiliyordu. Ancak yeni yönetmelikte alınan kararlarla tüm bu sorunlar ortadan kalkacak.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Ayrıca şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Düzenleme öncesinde sadece anne ve babası çalışan çocuklara nakil konusunda kolaylık sağlanıyorken yapılan değişiklik ile yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık getirildi.

DEVAMSIZLIK SÜRELERİ KAÇ GÜN OLDU?

Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu ise devamsızlık süreleri. Yeni yönetmelikte devamsızlık sürelerine ilişkin de düzenlemeler yapıldı.

Yapılan düzenlemeyle okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Devamsızlığın 5, 10 ve 15'inci günlerinde bildirim yapılacak.

Kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlığın 30'uncu gününde de bildirim sağlanacak.

SINIF GEÇME PUANI KAÇ OLDU?

Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması göz önüne alınarak güncellendi. 

Ölçme ve değerlendirmeye ilişkin yeni bir yaklaşım oluşturularak hazırlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdiğinden sınavların bu yönetmelikle uyumlu olarak gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli düzenlemeler yapıldı.