DGS ek tercih sonuçları açıklandı! DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman? İşte detaylar...

DGS ek tercih sonuçları açıklandı! DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman? İşte detaylar...
ÖSYM'nin DGS ek tercih sonuçlarını açıklamasının ardından öğrenciler arama motorlarında "DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman? İşte ayrıntılar...

Binlerce öğrencinin her sene yakından takip ettiği Dikey Geçiş Sınavı'nın ek tericih sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı.  Söz konusu açıklamanın hemen sonrasında DGS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı gündeme geldi. Öğrenciler ise arama motorlarında "DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki DGS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman? İşte yanıtı...

DGS EK   KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM'den DGS ek tercih üniversite kayıt tarihleriyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde;"Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilirken bizzat üniversitelere kayıt yaptırmaya gidecek adaylar Öğrenci İşleri’nden gerekli bilgileri temin edebilirler."

Buna göre; DGS ek tercih üniversite kayıtları 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak.