Tam 143 yıldır görülmeyen canlı çiftçi tarafından yakalandı! Dünyada kırmızı listeyle aranıyordu

Tam 143 yıldır görülmeyen canlı çiftçi tarafından yakalandı! Dünyada kırmızı listeyle aranıyordu
Kaplan tüyü olarak da bilinen benekli kuyruklu kuş en son 1880'lerde Güney Avustralya'da görülmesinin ardından bir alabalık çiftçisinin tuzağında 143 yıl sonra yeniden görüntülendi.

Yüzyılı aşkın süredir görülmeyen bir hayvan türü olan benekli kuyruklu kuş en son 1880'lerde Güney Avustralya'da görülmüştü. Yaklaşık 143 yıldır ortalıklarda görülmeyen canlı bir alabalık çiftçisinin tuzağına takıldı. 

Çiftçi Pao Ling Tsai soyu tükendiği varsayılan kuşu keşfedince mutluluktan adeta havalara uçtu. 

YETKİLİLER HEMEN İLGİLENDİ

Ulusal Parklar ve Yaban Hayatı Servisi'nin (NPWS) Kireçtaşı Sahili bölge korucusu Ross Anderson, Newsweek'e şunları söyledi: "Yaklaşık 100 yıl veya daha uzun süredir hiçbir resmi kayıt olmaksızın, türün Güney Avustralya'da neslinin tükendiği düşünülüyordu. "O zamandan beri resmi olmayan kayıtlar var."

AÇIKLAMALAR YAPILDI 

ABC South East SA yerel haberine konuşan Pao, "Bir kedi bulmayı bekliyordum ama onun yerine bu küçük hayvanı buldum" dedi "İnanılmazdı. İlk başta ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu."

Screen Shot 2023-09-30 at 09.41.53

KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYOR 

Benekli kuyruklu kuyruklu kuşların neslinin Güney Avustralya'da tükendiği düşünülüyordu ve Avustralya Çevre ve Miras Bakanlığı tarafından ülkenin geri kalanında tehlike altında olarak listeleniyor; güneydoğu Avustralya'da bazı küçük ve azalan popülasyonlarla birlikte. Quoll'lar IUCN Kırmızı Listesi'nde "tehdide yakın" olarak listeleniyor ve dünyada yalnızca 5.000 civarında kaldığı düşünülüyor.

Screen Shot 2023-09-30 at 09.44.19

EN BÜYÜK YIRTCILARDAN

Anakaradaki en büyük keseli yırtıcıdır ve tüm Avustralya'da Tazmanya canavarından sonra ikinci sıradadır. Quoll'lar genellikle kertenkeleler, yılanlar, kümes hayvanları, küçük kemirgenler ve wombatlar ve valabiler gibi diğer keseli hayvanlar da dahil olmak üzere çok çeşitli avları yerler Bazen kanguru, dingo ve hatta sığır gibi daha büyük avlardan da faydalanabilirler. Bu küçük yırtıcılar ağaçta yaşayanlardır, yani genellikle keseli sıçan ve kuş avladıkları ağaçlara tırmanma konusunda ustadırlar.