Tahtakuruları istilaya geçti, halk panik içinde! Toplu taşıma araçlarının içine kadar girdiler

Tahtakuruları istilaya geçti, halk panik içinde! Toplu taşıma araçlarının içine kadar girdiler
Fransa'nın başkenti olan Paris'te tahtakuruları istilaya geçti. Toplu taşıma araçlarının içine kadar giren hayvanlar herkesi paniğe sürüklerken hükümetten müdahale kararı geldi.

Son dönemlerde farklı farklı ülkelerde hayvanların istilaları gittikçe çoğalmaya başladı. Fareler, arılar derken bir haber de tahtakurularından geldi. Fransa'nın başkenti Paris'te tahtakuruları vatandaşları canından bezdirdi. 

Screen Shot 2023-09-30 at 15.14.49

TOPLUMA TAŞIMA ARAÇLARINA KADAR GİRDİLER

Kentte oynanacak olimpiyat oyunları öncesinde tahtakurusu istilası görülmeye başlandı. Halk, sosyal medyada toplu taşıma araçlarında bulunan tahtakurularından videolar paylaşmaya başladı.  Herkes endişe içerisinde kalırken hükümetten müdahale geldi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Paris Belediye Başkanı Yardımcısı Emmanuel Gregoire dün basına açıklama yapıp “Gerçekte hiç kimsenin güvende olmadığını anlamalısınız, tabii ki risk faktörleri var ama gerçekte tahtakuruları size bulaşabilir ve eve getirebilirsiniz” dedi. Gregoire açıklamasında tahtakurularının, 2024 Paris Olimpiyatları için bir tehdit olmadığını belirtti.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Beaune ise dün konuyla ilgili açıklama yapıp “Önümüzdeki hafta ulaştırma operatörlerini bir araya getirerek alınan tedbirler hakkında bilgi vereceğim ve yolculara hizmet etmek, güven vermek ve korumak için daha fazla çaba sarf edeceğim” dedi.